«Історія поколінь»: кропивничан запрошують поділитися спогадами до Дня пам’яті та примирення

Середа, 21 квітня 2021 15:02

Незабаром українці відзначатимуть День пам’яті та примирення і 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Як проходитимуть заходи у Кропивницькому  обговорювали під час робочої наради у секретаря Кропивницької міської ради Олега Колюки.

Комунальні підприємства обласного центру починають упорядкування територій біля пам’ятників та пам’ятних знаків, меморіальних дощок, місць поховання, що увічнюють пам’ять про події часів Другої світової війни. Будуть  поновлені написи на плитах могил Героїв  Меморіального комплексу “Фортечні вали”, вичищені під'їзні шляхи до кладовищ, прибрані могили на Меморіалі слави. У ці святкові дні до пам’ятників та пам’ятних знаків Кропивницького за традицією відбудеться покладання квітів.

- Обов’язково необхідно забезпечити вручення грошової допомоги ветеранам війни та громадянам інших пільгових категорій, - наголосив під час наради  Олег Колюка. -  Це наша традиція і ми маємо її продовжувати.

Управління освіти з нагоди чергової річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ініціює родинний челендж “Історія поколінь”.

Кожен охочий взяти участь у челенджі має розказати, демонструючи фотографії, нагороди, можливо фронтові листи, що він знає про героїв своєї  родини, які воювали, захищаючи країну від загарбників.  Це може бути окрема фронтова історія, історія подвигу, історія життя протягом війни або якась цікавинка, що доповнить спільну історію розгрому нацистської Німеччини.

Сьогодні Україна знову відстоює свою свободу і незалежність. Із зброєю в руках на Сході захищають рідну землю онуки і правнуки солдат Другої світової. Розказати можна і про них теж, адже українці – народ нескорених. Час і вдячна пам’ять громадян своєї країни об’єднують Героїв, які не вмирають.

Відео може бути відзняте на телефон, фотоапарат, відеокамеру тощо та тривати не більше двох хвилин. У ньому має міститися коротенька розповідь із демонстрацією фотографій, нагород,  пам’ятних речей ваших родичів, що воювали, чи воюють зараз. Розповідати фронтові історії можна усією родиною. Чим більше учасників розповідей, тим буде цікавіше.

Викласти відео потрібно на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, долучившись  до сторінки управління освіти міської ради міста Кропивницького з хештегом #istoriyapokolin#. Кращі відео будуть розміщені на сайті та фейсбук-сторінці міської ради та продемонстровані на місцевих телеканалах.

Усі новини