Із підвищенням вартості проїзду у Кропивницькому перевізники зобов’язані неухильно дотримуватися графіків руху

Понеділок, 13 грудня 2021 16:12

Міський голова Андрій Райкович, сьогодні, 13 грудня, під час апаратної наради,  повернувся до суспільно резонансної теми щодо підвищення плати за проїзд в громадському транспорті Кропивницького і знову пояснив, чому виконком міської ради прийняв таке рішення.

- Ми на крайньому засіданні виконкому пішли назустріч перевізникам і переглянули граничну вартість разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування. Це питання соціально резонансне і ми так само, як і кропивничани, не хотіли б підняття тарифів, але є аргументи, якими керуються перевізники — це, перш за все, різке підвищення ціни на паливо, на природний газ, підвищення вартості розхідних матеріали, електроенергії. Це непопулярний крок, але вимушений.

При цьому міський голова озвучив і низку вимог, прописаних в угодах із перевізниками. Андрій Райкович  вимагає неухильного їх виконання.

- Моє завдання управлінню транспорту та зв’язку і профільному заступнику - якщо погодили їм тариф, нехай мають совість і працюють  на маршруті задекларованою кількістю машин, дотримуються  графіку, впроваджують  диспетчеризацію.  Вказано в угоді обслуговувати містян до  22-ї, значить - до 22-ї. А не виїхали в час-пік попереду комунальних автобусів і тролейбусів, зняли вершки і тікати. Це важливі питання, пов'язані з контролем, управлінці повинні знати,  хто як виконує взяті зобов'язання.

Нагадуємо, що за результатами детальних і тривалих обговорень, члени виконавчого комітету погодили нові розцінки на перевезення у Кропивницькому.

Відповідно до прийнятого рішення, для ПП «УкрАвтоІнвест» (маршрути № 5, 8, 11, 126), ПП «Паритет Сервіс» (маршрути № 77, 104, 112, 113), ПП «ОЛІКС» (маршрути № 1-ц 3, 15, 21, 27, 44, 108), ФОП Кобченко В.В. (маршрути № 6, 17), ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс» (маршрути № 115, 130), «Автолегіон-Варванської Ю.В.» (маршрути № 4, 55, 111, 116-а, 134), ПП «Автобаз-Кіровоград» (маршрут № 14) рішенням виконкому встановлену  граничну вартість проїзду у розмірі 10 грн.

Також члени виконавчого комітету затвердили нову вартість проїзду в комунальному пасажирському транспорті. Поїздка в тролейбусі вартуватиме 6 гривень, а  автобусі – 7 гривень. Проте ці тарифи все одно залишаються збитковими і дотаційними для комунального транспорту.

Усі новини