Карантинні обмеження обумовили зменшення кількості релігійних та благодійних заходів у Кропивницькому

Середа, 27 жовтня 2021 16:41

Сьогодні, 27 жовтня, у Кропивницькій міській раді відбулося засідання міської комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації. Члени комісії під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки розглянули  питання діяльності релігійних громад в умовах складної епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням COVID-19.

Релігійні громади зменшили кількість проведення релігійних та благодійних заходів у зв'язку з протиепідемічними заходами та карантинними обмеженнями. Так, протягом 2019 року до міської ради надійшло 43 повідомлення від релігійних громад про проведення заходів вулицями міста, протягом 2020 року — 46, протягом січня — жовтня 2021 року — 24.

Відділ комунікацій з громадськістю міської ради постійно проводить роз'яснювальну роботу з представниками релігійних громад щодо використання індивідуальних масок, антисептиків, дотримання соціальної дистанції під час богослужінь та заходів.

Цього дня комісія розглянула також  проєкт нового Положення про міську комісію сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації. Проєкт відповідного рішення буде винесено на розгляд Виконавчого комітету Кропивницької міської ради.

Усі новини