Керівник головного управління ЖКГ прозвітував про стан виконання усіх ремонтних робіт у Кропивницькому

Понеділок, 17 липня 2017 16:08

Сьогодні, 17 липня, під час апаратної наради міського голови Кропивницького про виконання ремонтних робіт у житловому фонді комунальної власності та дорожнього покриття по вулицях міста і на прибудинкових територіях станом на сьогоднішній день прозвітував начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко.

Житлово-комунальне господарство — це одна із найважливіших галузей господарського комплексу міста, що забезпечує його життєдіяльність.

- Сьогодні у комунальній власності територіальної громади міста знаходиться 1406 житлових будинків, з яких 1160, або 82,5 % від загальної кількості збудовані до 1980 року, - зазначив керівник управління ЖКГ. - Основне проблемне питання в утриманні такого багатоквартирного житлового фонду — практично кожен другий будинок потребує проведення комплексного капітального ремонту основних конструктивних елементів.

З метою покращення технічного стану та підвищення експлуатаційних характеристик житлових будинків у 2017 році передбачено на капітальний ремонт покрівель 53 житлових будинків передбачено фінансування у сумі 13 млн. 644 тис. грн. Стовідсотково роботу з відновлення покрівлі виконано на 16 об’єктах і ще на 15 наразі ведуться роботи.

На капітальний ремонт 89 ліфтів у багатоповерхових житлових будинках цього року з міського бюджету передбачено фінансування у сумі 4 млн. 307 тис. грн. На сьогодні уже відремонтовано 53 ліфти. Крім ремонту у поточному році запланована експертиза 50 ліфтів на загальну суму 152 тис. грн.

У 2017 році управлінням ЖКГ передбачений капітальний ремонт внутрішньодворових доріг на суму 13 млн. 662 тис. грн. Станом на сьогодні із 49 запланованих повністю виконані роботи на 14 об’єктах.

Щодо капітального ремонту міських доріг, то на його проведення з міського бюджету виділено 36 млн. 300 тис. грн. На поточний ремонт доріг, а це 70 об’єктів, передбачено 25 млн. 300 тис. грн. 

Усі новини