Клумби і газони у Кропивницькому облаштовуватимуться за проектами ландшафтного дизайну

Понеділок, 25 вересня 2017 15:51

У Кропивницькому розроблять проекти дизайну міських клумб, газонів, площ та скверів. Відповідні презентації всіх зелених зон обласного центру представлять міському голові Андрію Райковичу до початку березня.

Таке завдання від очільника міста кеерівництво КП «Благоустрій» отримало під час апаратної наради сьогодні, 25 вересня.

Міський голова переконаний, підприємство має розробити комунальну стратегію з оформлення міста зеленими насадженнями, адже нині відсутня будь-яка плановість в оформленні зелених куточків на міських ландшафтних об’єктах. Для цього варто запрошувати на роботу молодих, навчених агрономів - майстрів ландшафтного дизайну.

- Ви повинні працювати не методом безсистемної посадки рядочку петуній, рядочку чорнобривців та іще чогось, – зауважив міський голова. - Купуйте калібровані сорти квітів, які витримують спеку. Заходьте на спеціальні сайти, запрошуйте молодих фахівців, вирощуйте посадовий матеріал в теплицях. У вас велике господарство. Розшевеліть свою інженерну службу. Ми ж одними фарбованими камінчиками красу не зробимо. Тим більше, що їх в торби складають, і у фонтани кидають. Я ціную вашу працю, ваш ентузіазм. Але вимагаю сучасних, професійних підходів до проектів озеленення міста.

Усі новини