Комісія з питань нагородження визначилася із кандидатом, рекомендованим для присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кропивницького»

Середа, 4 серпня 2021 21:17

Сьогодні, 04 серпня, під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Кропивницької міської ради Світлани Балакірєвої відбулося чергове засідання комісії з питань нагородження.

Головним питанням порядку денного став розгляд документів про присвоєння звання „Почесний громадянин  міста Кропивницького” у 2021 році.

- Звання „Почесний громадянин міста Кропивницького” є найвищою нагородою, що присвоюється громадянам, як вияв особливої шани до осіб, що здобули популярність і повагу у жителів міста, завдяки своєму вагомому особистому внеску у розвиток його різноманітних сфер життєдіяльності та популяризацію як в Україні, так і у всьому світі, відзначила у своєму слові Світлана Балакірєва. - За часи незалежності цього високого звання  були удостоєні 32 особи. У 2021 році до міської ради від підприємств, установ  та організацій надійшли клопотання щодо присвоєння почесного звання  трьом відомим кропивничанам. Проте, відповідно до Положення, звання присвоюється лише одній особі на рік. Тож на усіх членів комісії покладається надзвичайно відповідальна і важлива місія - попередній відбір та обрання найдостойнішого кандидата.

Про присвоєння звання Почесний громадянин міста Кропивницького Штутману Павлу Леонідовичу, голові Наглядових рад приватних акціонерних товариств „Ельворті Груп” та „Гідросила Груп”,  клопотав колектив акціонерного товариства „Ельворті”.   

Кандидатуру Павла Штутмана підтримали обласне відділення Всеукраїнської громадської організації „Український союз промисловців та підприємців”, обласне об’єднання організацій роботодавців „Співробітництво”, регіональна торгово-промислова палата, Кропивницький міський центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, колектив акціонерного товариства „Гідросила” та профорганізація товариства, економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті, первинна профспілкова організація акціонерного товариства „Ельворті”, Федерація професійних спілок Кіровоградської області, керівники підприємств сфери промисловості, транспорту, житлово-комунального господарства, торгівлі, медицини, фінансових установ, засобів масової інформації, освітніх закладів, громадських організацій, та фізичні особи-підприємці - загалом 115 підписів.

З ініціативою присвоєння високого звання Шубіній Людмилі Володимирівні, меценату, генеральному директору товариства з обмеженою відповідальністю „Друкмаш-Центр”, клопотала громадська організація „Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького”. На підтримку кандидатури Людмили Шубіної до міської ради надійшли листи від товариства з обмеженою відповідальністю „Друкмаш-Центр”, Кіровоградської обласної лікарні, обласного клінічного онкологічного центру, громадських організацій „Росток надії”, „Турбота”, „Прес-клуб реформ”, „Центр розвитку людини та сім’ї „Сонячний зайчик”, благодійної організації „Міжнародний благодійний фонд „Янгол життя”, колективу Кропивницького Гончаренко центру.

З пропозицією  присвоїти почесне звання Поздняковій Фаїні Іллівні, голові громадської організації „Університет третього віку „Натхнення”, виступив колектив цієї організації.

За результатами широкого обговорення та розгляду документів комісія прийняла рішення рекомендувати присвоїти звання „Почесний громадянин    міста Кропивницького” у 2021 році  Штутману Павлу Леонідовичу,  який доклав багато зусиль для створення в обласному центрі  тисяч робочих місць, який гідно пітримує як в Україні, так і на міжнародній арені славу Кропивницького, як високотехнологічного  промислового центру.

Остаточне рішення про присвоєння найвищого звання буде прийнято на черговому пленарному засіданні сесії Кропивницької міської ради.

Крім того, комісія з питань нагородження запропонувала громадській організації „Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького” подати до міської ради клопотання щодо нагородження до Дня міста  відзнакою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” І ступеня Шубіної Людмили Володимирівни.

Під час сьогоднішнього засідання члени комісії також підтримали рішення рекомендувати для нагородження Почесною грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету з нагоди відзначення Дня будівельника Стовбуна Олега Сергійовича, інженера-проектувальника, фізичну особу-підприємця.

 

Усі новини