Комунальні підприємства Кропивницького якісно і кількісно оновили свій транспортний парк

Середа, 8 лютого 2017 16:38

Новенька комунальна техніка, придбана за кошти міського бюджету наприкінці минулого року, сьогодні, 8 лютого, вишикувалася у лінійку на площі перед міською радою Кропивницького.

Автомобілі із снігоочисним та посипним обладнанням, грейдер, трактор, техніка для виконання аварійних робіт після відпрацьованої нічної зміни на дорогах обласного центру була представлена мешканцям міста та представникам засобів масової інформації.

- Благоустрій міста, забезпечення чистоти на його території є приорітетом у діяльності міської влади, - відзначив під час презентації міський голова Андрій Райкович. – Переважна кількість техніки, яку використовують комунальні служби міста, має поважний вік і не здатна вже забезпечити належну якість виконання та не може справитися з необхідними обсягами робіт. Нова техніка, переконаний, служитиме довго громаді. Вона придбана через систему електронних закупівель по оптимальній ціні і у співвідношенні ціна – якість повністю відповідає критеріям, необхідним для виконання покладених на неї завдань.

Загалом, комунальні підприємства Кропивницького отримали сім одиниць сучасної техніки, на які були витрачено з міської скарбниці 7,7 мільйонів гривень. Найбільше поповнення має транспортний парк КП “Універсал – 2005”: два спеціалізованих автомобілі МАЗ для посипання доріг та підгортання снігу, автогрейдер для виконання робіт з розчистки та виправлення профілю доріг, “Газель” для перевезення людей, інструментів та матеріалів і “Ланос” для вилову безпритульних тварин.

КП “Благоустрій” користуватимуться відтепер трактором ХТЗ-3512, який ефективний при очищенні від снігу площ, скверів, тротуарів, внутрішньобудинкових територій. Аврійно – диспетчерська служба зможе оперативніше реагувати на виклики, в їхньому розпорядженні додаткова “Газель”.

Усі новини