Комунальні служби Кропивницького отримали завдання з благоустрою території міста на травень

Четвер, 14 травня 2020 15:39

Сьогодні, 14 травня, заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун провів робочу нараду з керівниками комунальних підприємств міста.

Під час наради за дорученням міського голови Андрія Райковича він розставив ключові акценти, на яких сьогодні мають зосередити увагу комунальні служби обласного центру.

Комунальне підприємство «Міськсвітло» продовжує у Кропивницькому масштабний проект заміни усіх натрієвих ліхтарів зовнішнього освітлення на економні світлодіодні в рамках програми міського голови «Світле місто». Олександр Вергун

поставив завдання керівнику підприємства використовувати демонтовані ліхтарі, які ще придатні до використання, для встановлення на інших, вкрай необхідних об’єктах.

- У нас є ще багато провулків без світла, бо там перегоріли світильники. Тож ці ліхтарі можна встановлювати там, - наголосив Олександр Вергун. – Також їх варто використовувати додатково на периметрах території дитячих садочків та шкіл.

Також заступник міського голови попередив комунальників про важливість і необхідність регулярного покосу трави та карантинних рослин на території Кропивницького і своєчасної обрізки аварійних дерев.

Не менш актуальною на сьогодні залишається робота зі стерилізації безпритульних тварин. Від початку року КП «Універсал 2005», спільно з волонтерами вже стерилізували 258 безпритульних собак. Організація «Бім» - 126 собак, а «Щасливий пес» - 132.

- Я прошу активніше проводити роботу зі стерилізації виявлених безпритульних собак, - зазначив посадовець. – З весною їх дуже побільшало в місті, адже через карантин, почастішали випадки, коли люди виганяють собак із дворів.

Не менш важливим питанням комунального блоку залишається ремонт доріг. Олександр Вергун наголосив на необхідності продовжувати поточні і капітальні роботи на ключових магістралях міста, а також в напрямках околиць міста. Також комунальники отримали завдання перевірити наявність та стан дорожніх знаків та пожвавити роботу з нанесення якісної розмітки особливо на жвавих ділянках доріг в обласному центрі.

Усі новини