Комунальники Кропивницькому закликають автомобілістів не залишати свої авто на узбіччях доріг — працює снігоочисна техніка

Вівторок, 28 грудня 2021 11:58

Боротьба комунальних служб  із потужним снігопадом і хуртовиною, яка накрила Кропивницький в ніч з 27 на 28 грудня, і продовжується сьогодні вдень, стала темою брифінгу заступника міського голови Олександра Вергуна. Посадовець прокоментував роботу комунальників обласного центру із розчистки території міста від снігових заметів.

Синоптики про погіршення погодних умов попередили завчасно, відтак, за словами Олександра Вергуна, вже від 22.00 понеділка, 27 грудня, чергові бригади механізаторів КП “Універсал — 2005” виїхали на посипку ключових магістралей обласного центру. Вночі працювали два снігоочищувачі ЗІЛ. А вже о 04.00 ранку дороги  розчищали 9 тракторів МТЗ, 6  МАЗів, працював один навантажувач.

- Ці бригади перебувають на дорогах і зараз, вони працюватимуть до 13.00, потім залишаться чергувати два автомобілі ЗІЛ, які продовжать посипати дороги міста. А в ніч знову спецтехніка виїде на розчищення проїжджої частини. Сніг за прогнозом йтиме цілий день, - підкреслив Олександр Вергун.

Згадав заступник міського голови і про селище Нове, там також від самого ранку працює снігоочисна техніка, було розчищено дорогу від кільцевої траси до селища, вулицю Металургів, а чергова бригада залишиться працювати на Новому протягом усього дня.

Із 05 години ранку працюють і 250 двірників усіх житлово-експлуатаційних об'єднань Кропивницького. Вони також прочищають внутрішньо квартальні дороги, пішохідні доріжки, подекуди і тротуари центральної частини міста, зокрема по Великій Перспективній, Студентському бульвару, по вулиці Вокзальній. Двірники також працюватимуть сьогодні цілий день.

Щодо рекреаційних зон, то техніка та працівники КП “Благоустрій” з 06 години ранку працюють на розчищенні скверів та парків міста.

Олександр Вергун наголосив, що навіть за умови, якщо негода триватиме не один день, запасів паливно-мастильних матеріалів та піщано-солевої суміші у комунальних підприємств міста достатньо.

Користуючись нагодою, заступник міського голови вчергове звернувся до автомобілістів Кропивницького. 

- Іще раз звертаюсь до власників транспортних засобів, які залишають свої авто на  проїжджій частині доріг, які заважають працювати комунальній техніці - давайте почуємо один одного, не залишайте свої авто на узбіччях, щоб ми могли за цю ніч максимально очистити дороги  міста від снігу!- закликав власників транспортних засобів Олександр Вергун.

Усі новини