Комунальний автобусний парк Кропивницького поповниться десятьма новими автобусами

Середа, 16 грудня 2020 16:25

Кропивницька міська рада надала дозвіл комунальному підприємству «Електротранс» на придбання на умовах лізингу десяти aвтобусів середньої місткості МАЗ 206086. Відповідне рішення ухвалене на другому засіданні першої сесії міської ради сьогодні, 16 грудня.

За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Віктора Житника, загальна вартість лізингу максимальним терміном на 36 місяців складе 37, 020 мільйонів гривень за відсоткової ставки не вище 17,7 %. Підприємство матиме право дострокового погашення лізингових платежів і в разі погашення лізингу за один рік зекономить близько семи мільйонів гривень.

Введення в Україні достатньо жорстких карантинних умов роботи громадського транспорту поставило перевізників у складні умови.

- Пасажирський транспорт має право перевозити лише пасажирів на місцях для сидіння і це зменшило пасажирообіг втричі. Якщо до оголошення карантину ми перевозили одним тролейбусом 2,5 тисячі пaсaжирів, то тепер - 950. Автобуси перевозили раніше 1,5 тисячі, зaрaз - 520 пасажирів. - відзначив Віктор Житник. – Тож додаткові автобуси дозволять суттєво покращити якість надання транспортних послуг у Кропивницькому.

- Нові автобуси будуть у Кропивницькому потрібні і після зняття карантинних обмежень, - висловив переконання міський голова Андрій Райкович. – Зважаючи на критичний стан більшості транспортних засобів, якими користуються приватні перевізники і відсутність оновлення автобусного парку на їхніх підприємствах.

Усі новини