Комунікація влади з бізнесом - невід’ємна складова діяльності органу місцевого самоврядування за результатами дослідження "Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКМ) 2019/2020"

П'ятниця, 13 серпня 2021 15:26

12 серпня делегація Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" на чолі із Девідом Андерсоном разом з експертами ГО "Електронна республіка" зустрілись із представниками  місцевої бізнес-спільноти  на базі Центру надання адміністративних послуг "Прозорий офіс".

До зустрічі також долучились представники депутатського корпусу та голови громадських організацій, які опікуються питаннями розвитку малого і середнього підприємництва в місті та області.

З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся Девід Андерсон, керівник Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", який окреслив основні завдання роботи уряду США в Україні. Одним з них є саме сприяння розвитку бізнесу як на національному, так і на муніципальному рівнях.

Заступник міського голови Михайло Бєжан подякував членам делегації за можливість для Кропивницького долучитися до першої хвилі Програми покращення Індексу конкурентоспроможності міст, що реалізується ГО "Електронна республіка" за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", та отримати висококваліфіковану експертну підтримку в напрямку розвитку сприятливого бізнес-середовища в місті.

Під час зустрічі заступник голови ГО "Електронна республіка" Алла Погонець презентувала поглиблений аналіз звіту "Індекс конкурентоспроможності міст
2019-2020" за основними компонентами по Кропивницькому, вона також наголосила на основних перешкодах розвитку бізнесу в місті на основі результатів опитування, проведеного в рамках дослідження ІКМ.

Після презентації представники місцевого бізнесу долучилися до обговорення тих перешкод, з якими вони зіштовхуються щодня в своїй практичній роботі, враховуючи ті обмеження у впровадженні підприємницької діяльності, що діють в країні у зв'язку з пандемією. Разом з тим, підприємці відзначили готовність влади до співпраці та сприяння у вирішенні різноманітних питань на місцевому рівні.

Арсеній Положій, радник з питань регіональної конкурентоспроможності Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", висловив подяку всім присутнім за їх відкритість, активну позицію та прагнення до змін на краще.

Насамкінець, учасників зустрічі запросили долучатися до Міжміської робочої групи ІКМ, яка  працює над залученням представників міських рад та бізнес-спільнот з метою допомогти містам покращити їх показники ІКМ через активізацію комунікації між владою та бізнесом, перейняття досвіду українських міст, які стали лідерами в інших номінаціях за компонентами ІКМ.

Усі новини