“Конкурентно спроможня економіка України”: Кропивницький покращуватиме власний індекс

Середа, 24 березня 2021 17:25

Кропивницький став одним із п’яти обласних центрів - учасників першої хвилі програми покращення індексу конкурентно спроможності міст, що виконує ГО “Електронна республіка” за підтримки програми USAID “Конкурентно спроможна економіка України”.

Метою програми є надання експертної допомоги в розробці докладних рекомендацій у вигляді програми та дорожньої карти, плану заходів для виконавчих органів місцевих рад щодо покращення бізнес клімату міста за компонентами, які є складовими індексу конкурентно спроможності міст.

Сьогодні, 24 березня, відбулася робоча установча онлайн зустріч з містами-учасниками із залученням вузьких спеціалістів органів місцевого самоврядування.  Під час наради обговорили питання прозорості та відкритості даних,  боротьби із корупцією, стан інфраструктури для ведення бізнесу.

- Ми зацікавлені у плідній співпраці у рамках цього проєкту. Бачимо напрямки, які нам необхідно удосконалити в найкоротші терміни. Міська рада активно співпрацює з бізнесом за пріоритетними програмами. Органи влади  налаштовані на конструктивну взаємодію. На жаль, у зв’язку з пандемією, не вистачає фінансового ресурсу для підтримки місцевого бізнесу, - відзначила директор департаменту - начальник управління економіки Ніна Рахуба.

Керівник проєкту Алла Погонець відзначила необхідність напрацювання кращих інструментів та впровадження їх у життя.  Насамкінець, експерт з відкритих даних відзначила, що офіційний сайт Кропивницької міської ради  має якісне наповнення.

- Потрібно,  аби  інформація оперативно доходила до адресата, у даному випадку -  бізнесу.  Для розуміння та усвідомлення  можливостей, що їм надаються, - підкреслила Алла Погонець.

Усі новини