Конкурси на право діяльності на автобусних маршрутах у Кропивницькому стартують 18 січня

Вівторок, 9 січня 2018 15:01

Перший конкурс на здійснення перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у Кропивницькому відбудеться 18 січня 2018 року

Про це повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун. За його словами, конкурс для перевізників має відбутися не пізніше, ніж за три місяці до завершення дії договорів на перевезення пасажирів. Та оскільки договори з підприємствами-перевізниками були укладені у різний час, то і конкурсів буде два. Проведення другого заплановано на кінець березня — початок квітня.

Олександр Вергун також зазначив, що суттєвими умовами для перемоги у конкурсі на перевезення пасажирів залишаються наявність системи GPS в автобусах, належне утримання підприємством кінцевих зупинок, тактовна поведінка водіїв та відповідний санітарний стан транспортних засобів.

- Всі питання, які мали місце при укладанні угод з перевізниками у 2013 році, будуть враховані і при проведенні конкурсу у 2018 році, - зазначив Олександр Вергун. - Відповідно до законодавства організатори конкурсу можуть вносити додаткові умови. Та основною умовою для перевізників-претендентів залишається наявність системи GPS в автобусах. Якщо підприємство подасть на конкурс автотранспорт без системи навігації, його буде або не допущено до участі у конкурсі, або угоду буде укладено лише на 1 рік.

Фото: Перша електронна газета 

Усі новини