Концерт на тлі війни у кропивницькому музеї Осмьоркіна

П'ятниця, 5 серпня 2022 10:52

Нещодавно в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбувся концерт магістрантки та випускника Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка «Музика на тлі війни», організований спільно з музеєм музичної культури імені Кароля Шимановського.

Лауреати всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів скрипалька Марія Полячок та піаніст Євген Романов виконали твори всесвітньо відомих українських композиторів Миколи Лисенка, Бориса Лятошинського, Тадея Маєрського, а також класика музичного мистецтва німецького композитора Йоганна-Себастьяна Баха та британського композитора, засновника англійської композиторської школи 20 століття Бенджаміна Бріттена.

Всі присутні були зачаровані довершеністю звучання творів відомих музикантів від епохи бароко до сучасності. Серед слухачів концерту було чимало викладачів Кропивницького музичного фахового коледжу, адже Марія Полячок є випускницею цього навчального закладу.

Ведучим концерту був директор музею музичної культури імені Кароля Шимановського Олександр Полячок, який не лише представляв виконавців, а й розповідав цікаві факти з життя і творчості композиторів, твори яких виконували молоді музиканти. Доречними були й коментарі піаніста Євгена Романова до тих музичних композицій, які він озвучив на старовинному музейному роялі.  

Концерт був благодійний на підтримку ЗСУ.

Усі новини