Концерт «Пори року» і Новорічна казка – вихованці Кропивницької музичної школи №1 зустрічають зиму

Понеділок, 18 грудня 2023 14:13

Насиченим на мистецькі події  виявися кінець минулого тижня у Кропивницькій музичній школі № 1 ім. Генріха Нейгауза.  

Концерт «Пори року» зібрав шанувальників музики в концертній залі школи 15 грудня.  Учні класу фортепіано викладача Наталії Єсауленко порадували слухачів виконанням творів українських композиторів: Жанни Колодуб, Костянтина Мяскова, Сергія Борткевича, Лариси Іваненко, Володимира Скуратовського та зарубіжних авторів: Джеймса П’єрпонта, Франца Грубера, Ганса Гюнтера Геймана, Френка Черчілла.

Заслужені аплодисменти пролунали на адресу юних піаністів Єлизавети Вернигори, Поліни Моісеєвої, Валерії Гончарової та ансамблю шумових інструментів, Валерії Чиж, Анастасії Сенько, Анни і Софії Яновських, Максима Хмари. Серед вихованців школи є лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів виконавської майстерності, які з витонченою майстерністю, емоційно та зворушливо виконували музичні твори. Неймовірну теплу атмосферу в залі створили ведучі - учні класу фортепіано Єлизавета Вернигора та Максим Хмара.

Виступи юних піаністів супроводжувались яскравими та пізнавальними  відеоматеріалами, декламуванням віршів про улюблені пори року, які підготувала викладачка класу фортепіано Наталя  Єсауленко.  Цікаві задумки в організації концерту допомогла реалізувати завідуюча фортепіанним відділом Вікторія Делестьянова.

А вже 16 грудня на сцені музичної школи  її вихованці стали учасниками новорічної казки «Наречена для Лісовика». Виставу підготували учасники театру музичної казки «Гармонія» під керівництвом Оксани Місько та з музичним супроводом концертмейстера Вікторії Кулініч. Герої вистави шукали своє щастя. Зрештою, як і має бути, усе завершилось перемогою добра та любові, а ще позитивними емоціями, як для акторів, так і для глядачів. Глядацька зала щедро дарувала акторам шалені оплески.

Директор музичної школи Євгенія Малявкіна подякувала усім учасникам концерту та вистави.

- Концерти учнів є однією з форм освітньої роботи музичної школи, спрямованої на зацікавленість дітей музичним мистецтвом, їхнього навчання та виховання – наголосила Євгенія Малявкіна. -  Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям за можливість навчатись, працювати та проводити концертно-просвітницькі заходи у такий складний для країни час. Бажаємо всім, аби Новий рік здійснив нашу найбільшу мрію - приніс із собою  Перемогу Україні, а ще радість, здоров’я, та щастя, а всі негаразди, хвороби та сум залишились позаду!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13