Координаційна рада з питань Громадського бюджету міста Кропивницького підбила підсумки голосування та затвердила рейтинг проектів

Понеділок, 27 листопада 2017 17:55

Сьогодні, 27 листопада, відбулось засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету міста Кропивницького під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова. Головне завдання - затвердити рейтинг проектів Громадського бюджету-2018 та проаналізувати спірні питання, які виникли під час затвердження проектів та в ході голосування.

Засідання координаційної ради розпочалось зі звіту Андрія Табалова про участь представників міської ради Кропивницького у ІІ Форумі практиків партиципації “Громадський бюджет від А до Я” у Києві. Начальник управління економіки Андрій Паливода поінформував членів ради про хід голосування в рамках конкурсу Громадський бюджет-2018 та оприлюднив перелік проектів, рекомендованих до фінансування за кошти Громадського бюджету.

Крім того, під час засідання було проаналізовано та окреслено коло проблемних питань, які виникли під час голосування та в ході підрахунку голосів. Так, депутат Катерина Шамардіна внесла пропозицію, щоб один і той самий проект розглядали і надавали свої висновки кілька профільних відділів та управлінь міської ради. А начальник відділу внутрішньої політики Сергій Запорожан запропонував звернутися до депутатського корпусу із пропозицією збільшити розмір Громадського бюджету у наступному році на 2 мільйони гривень. Пропозиції члени координаційної ради підтримали одностайно.

Своїми висновками щодо проведення конкурсу Громадський бюджет-2018 поділився і Андрій Табалов.

- Цьогорічне голосування продемонструвало, що автори великих проектів роблять їх інфраструктурними, що не є завданням Громадського бюджету, - зазначив секретар міської ради. - Реалізація великих і комплексних проектів таких, як облаштування парків та скверів — це завдання міської влади. Звичайно, у місті таких об’єктів, які потребують благоустрою дуже багато, але ми будемо все робити поступово і покроково.

У підсумку, координаційною радою було прийняте рішення щодо переможця серед великих проектів: “Реконструкція набережної річки Інгул” буде включена у загальноміську програму, яку наразі активно розробляють фахівці управління містобудування та архітектури міської ради. Щодо інших проектів-переможців, то їх почнуть втілювати у життя після того, як профільні виконавчі органи звернуться до управління економіки за фінансуванням.

Усі новини