Костянтин Яриніч: переконаний влада і громада об’днаються, щоб дати відсіч свавіллю керівника ВАТ “Кіровоградгаз»

Вівторок, 28 листопада 2017 14:48

Першим із народних депутатів на ситуацію, яка склалася у Кропивницькому із припиненням теплопостачанням через підступні дії керівництва ВАТ “Кіровоградгаз” відгукнувся Костянтин Яриніч. Він приїхав до обласного центру, щоб допомогти міській владі відстояти інтереси громади у протистоянні із газовиками.

- Керівник ВАТ “Кіровоградгаз” абсолютно не чує ні прохань, ні переконань, ні доказів піти на зустріч та відновити газопостачання теплогенеруючим підприємствам, оскільки сотні людей без опалення мерзнуть у власних оселях, а діти навчаються у холодних школах та садочках, - наголосив Костянтин Яриніч. - Керівник підприємства Олександр Гладкий, який особисто дав вказівку про відключення газу, навідріз відмовляється відновлювати подачу газу. На його рішення не вплинув навіть такий довід, що є відповідна постанова Кабінету Міністрів України про те, що відключати подачу тепла в опалювальний період неприпустимо і незаконно.

За словами народного депутата, очільник підприємства не в повній мірі розуміє наслідки, які за собою потягне його особисте рішення про відключення теплогенеруючих підприємств від газопостачання. Ідеться, по-перше, про політичні наслідки, оскільки така ситуація збурює людей проти газорозподільного підприємства. По-друге, економічна ситуація така, що наразі відбувається реструктуризація боргів за попередні роки, а гроші не беруться “з мішка”.

- На жаль, людина, яку турбують тільки економічні питання, ніколи не зрозуміє тих людей, що опинились у такій скруті, - підкреслив Костянтин Яриніч. - Винні у відсутності опалення у мешканців Кропивницького мають понести відповідальність за своє рішення, ситуація повинна розглядатись у Кабінеті Міністрів. А зі свого боку я готую депутатський запит на сесію Верховної Ради України, щоб уся країна знала, які є керівники, і як вони ставляться до людей.

Нардеп висловив сподівання, що кропивничани об’єднаються навколо цієї проблеми і всі разом виступлять проти свавілля керівництва ВАТ “Кіровоградгаз”. Костянтин Яриніч запевнив, що у даній ситуації тільки під натиском громадськості можна зрушити з мертвої точки.

Усі новини