Критична ситуація в комунальному некомерційному підприємстві «Територіальне стоматологічне об’єднання» стала темою обговорення спільної комісії

Середа, 4 серпня 2021 15:39

У вівторок, 03 серпня, під головуванням депутатів Кропивницької міської ради Наталії Чередніченко та Дмитра Бірця відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту, бюджету та податкової політики.

В засіданні також взяли участь заступник міського голови Сергій Колодяжний, начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук,
медичний директор комунального некомерційного підприємства «Територіальне стоматологічне об’єднання» Володимир Яровий, депутати міської ради та представники колективу.

- Встановлено, що фінансові проблеми закладу насамперед стали наслідком відмови медичного персоналу виконувати прописані в договорі умови з Національною службою здоров’я України, - зазначила Оксана Макарук. - А невнесення звернень пацієнтів до електронної медичної системи автоматично означає відсутність виплат. Заклад втратив мільйони гривень. Комісія ретельно вивчила ситуацію і вважає за потрібне рекомендувати вжити до працівників заходи адміністративного впливу. З серпня для лікарів вводиться відрядна оплата праці, розмір якої залежатиме від кількості прийнятих пацієнтів і наданих медичних послуг. Буде  переглянуто штатні розписи. - Маємо надію, що направлені на покращення адміністрування заходи дозволять стоматологічному об’єднанню подолати кризові явища, - підкреслила Оксана Макарук.

Також на засіданні комісій начальник управління охорони здоров’я представила колективу т.в.о. генерального директора об’єднання Андрія Ковтонюка.

Усі новини