Крок за кроком у Кропивницькому наполегливо реалізується програма ремонтів комунальних об’єктів

Четвер, 20 квітня 2017 14:14

Сьогодні, 20 квітня, міський голова Андрій Райкович перевірив хід будівельних і ремонтних робіт на декількох об’єктах.

Сьогодні активно продовжуються ремонтні роботи та облаштування прилеглої території біля пам’ятника Жертвам Чорнобиля. 26 квітня сюди прийдуть люди, щоб вшанувати пам’ять тих, хто ціною власного життя та здоров’я захистив Україну від атомної катастрофи. Зараз тут будівельники фірми "Вітас" укладають тротуарну плитку, встановлюють бордюри. А працівники комунального підприємства "Благоустрій" висаджують зелені насадження, зокрема живу зелену огорожу з ялівцю.

- Робітники стараються, працюють швидко, але якісно, щоб встигнути реконструювати об’єкт до чергової роковини пам’яті аварії на Чорнобильській АЄС, - розповів директор спеціалізованого будівельного підприємства "Вітас" Віталій Дзюбін. - Будівельні матеріали якісні – тротуарна плитка двох кольорів 40 на 40 вібропресована, такі ж вібропресовані і бордюри. Правда, погода дещо прохолодна. Але, що ж на погоду скаржитись? Головне, щоб постачальники не підвели і поставляли будівельний матеріал вчасно.

Пересвідчився міський голова у дотриманні темпів реконструкції меморіального комплексу "Фортечні вали". Тут також будівельники трудяться над укладанням тротуарної плитки по всьому периметру його території – вздовж проїзної частини, мимо пам’ятника Жертвам Голодоморів аж до самої алеї Слави будуть реконструйовані тротуари, оновлена площа на вході, замінена облицювальна плитки на стелах меморіалу. Тут теж визначені терміни: необхідно встигнути до Дня Перемоги.

Наступною адресою, куди завітав міський голова стала відремонтована прибудинкова територія біля будинків на вулиці Волкова №9, корпус 2 та № 32.

– Зрозуміло, що при виконанні великих обсягів робіт, коли ми виділили на житлово-комунальну галузь міста майже 200 мільйонів гривень, що достатньо великі кошти, які потрібно ефективно освоїти, потрібен належний контроль, – зазначив Андрій Райкович. – Ми хочемо максимально благоустроїти прибудинкові території. І наскільки ці роботи ведуться якісно можемо переконатися на прикладі цього двору, об’єднаного кількома дев’ятиповерхівками. Потім передамо для експлуатації ЖЕО для того, щоб певний період не заходити сюди з технікою та не виконути жодних ремонтних робіт. Це надзвичайно важливо та відповідально. Адже і комунікації повинні бути підготовлені, і якість експлуатації житлових будинків має бути на належному рівні. Всі ці роботи потрібно виконувати вчасно, щоб потім не переривати двори для усунення аварійних ситуацій. За один рік чи один сезон всю роботу не виконаєш, але крок за кроком, один об’єкт за іншим ми дійдемо до того, що прибудинкові території у нашому місті будуть благоустроєними, заасфальтованими. Сподіваюсь, що все це буде виконано у найближчий час – протягом нинішнього року, наступного і так впродовж п’яти років. Для цього і розроблялась відповідна програма. А зараз її потрібно виконувати та контролювати хід виконання та якості робіт.

Усі новини