"Кроки до допомоги": у Кропивницькому провели активність на протидію домашньому насильству

Четвер, 30 листопада 2023 16:24

Активність "Кроки до допомоги", ініційовану Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), провели сьогодні, 30 листопада, у Кропивницькому в рамках всеукраїнської акції "16 днів проти насильства".

Так, своєрідна "алея" з восьми точок з інформаційними табличками та QR-кодами розгорнулася від площі перед міською радою до Центру надання адміністративних послуг "Прозорий офіс". Кожен учасник акції, пройшовши цей "шлях" допомоги, мав можливість прочитати реальну історію постраждалої особи та дізнатись про сервіси допомоги постраждалим у власному місті.

- Мета активності показати, що допомога завжди поруч, а звернення за допомогою — це простий крок; що є історії успіху людей, які пережили насильство і розірвали це коло; а також є спеціалізовані служби і в нашій громаді, які можуть допомогти, - наголосила перед стартом акції заступниця директора департаменту соціальної політики міської ради Олена Костенко.

На останній восьмій точці знаходилося посилання на Insta-маску та рамку для фото на Facebook, використовуючи які учасники могли поділитися своїми враженнями.

Завершився маршрут у приміщенні ЦНАПу презентацією доступних сервісів для постраждалих у Кропивницькому, серед яких Центр допомоги врятованим, Центр запобігання та протидії насильству з мобільними бригадами та зі службою "телефону довіри" тощо.

Пройшли цей шлях разом із студентами та курсантами Донецького державного університету внутрішніх справ, представниками громадських організацій та соціальних служб і представники влади — членкині міжфракційної депутатської групи "Рівні можливості" та секретар міської ради Олег Колюка.

Ознайомитися із повним переліком усіх служб та сервісів та їхніми контактами, які працюють у сфері протидії та запобігання домашнього та/або гендерно зумовленого насильства можна за посиланням: https://kr-rada.gov.ua/protidiya-domashnomu-nasilstvu

Усі новини