Кропивничан закликають повідомляти про виявлені пошкодження після нічної ракетної атаки ворога

Субота, 24 червня 2023 16:50

Сьогодні, 24 червня, Кропивницький пережив чергову ракетну атаку російських загарбників. Сили ППО спрацювали на відмінно — обійшлося без загиблих та травмованих, однак є пошкодження від уламків ракет.

У своєму відеозверненні голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович повідомив, що ДСНС, поліція, комунальні служби розпочали роботу на місцях одразу ж по завершенню тривоги. Звернувся голова ОВА із закликом і до кропивничан.

- Звертаюсь до кропивничан — уламки не чіпати, не розбирати їх, а негайно телефонувати у поліцію чи ДСНС. Не поширюйте зайвої полеміки у мережах, а свої адреси повідомляйте лише відповідним службам. Пошкоджені будинки обстежить спеціальна комісія, - наголосив Андрій Райкович і подякував ЗСУ та силам ППО.

Усі відповідні служби міста також залучені і працюють на місцях від самого ранку. Заступник міського голови Олександр Мосін провів оперативне засідання робочої групи за участі заступника міського голови Олександра Вергуна, голів районних у місті Кропивницькому рад, начальника головного управління житлово-комунального господарства міської ради, та представників відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

Ключове доручення Олександра Мосіна — зібрати усю інформацію про пошкодження за адресами, до роботи долучити голів квартальних комітетів, з'ясувати першочергові потреби кропивничан при цьому — кому потрібна плівка чи шифер і бути готовими надати цю допомогу.

Попередня інформація про пошкодження уже є, але вона продовжує надходити від містян.

Олександр Мосін наголошує, що мають бути максимально перевірені дахи багатоповерхових житлових будинків, навчальних закладів та закладів комунальної й іншої власності — це доручення стосується виконавчих органів міської ради, до роботи також мають бути залучені голови квартальних комітетів, ОСББ, та інших форм власності багатоповерхових житлових будинків.

- Збираємо і концентруємо усю інформацію, з'ясовуємо першочергові потреби людей і яка допомога потрібна від міської влади. При цьому волонтери та громадські організації уже висловлюють готовність допомагати, за що їм велика вдячність. Всі міські служби оперативно відпрацьовують ситуацію і готові до дій. Зібрана інформація про пошкодження буде вноситись і на портал “єВідновлення”, - наголосив Олександр Мосін.

Вкотре заступник міського голови звернув увагу на роботу укриттів, зокрема і найпростіших і дав відповідні доручення. Олександр Мосін підкреслив, що до усіх укриттів люди повинні мати вільний доступ, якщо котресь і замкнене за ініціативи самих мешканців будинків, то знати де взяти ключ, і загалом бути проінформованими де ці укриття знаходяться. Це ж стосується і власників підприємств, на території яких знаходяться об'єкти укриття. Ці об'єкти, їх стан, доступність для містян будуть обов'язково перевірені з вжиттям подальших дієвих кроків і рішеннями.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01