Кропивничан закликають сплатити комунальні борги

Вівторок, 2 серпня 2022 14:05

Населення є одним з найбільших споживачів комунальних послуг. Не зважаючи на воєнний стан у країні, підприємства-надавачі житлово-комунальних послуг Кропивницького продовжують надавати містянам послуги, тому зараз дуже важливою є вчасна сплата коштів за отримані послуги, оскільки без неї ефективна і якісна робота таких підприємств неможлива. Сплатити заборгованість за комунальні послуги закликав кропивничан начальник головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради Віктор Кухаренко.

- Звертаюся до мешканців та інших споживачів з великим проханням – якнайшвидше та в повному обсязі провести оплату за спожиті послуги тепло-, водопостачання та водовідведення. Підприємства в свою чергу зобов’язуються і надалі якісно та своєчасно надавати комунальні послуги, - закликав посадовець. - Разом із тим, наголошую, що на даний час триває активна підготовка теплового господарства міста до опалювального сезону 2022-2023 року і для уникнення загрози зриву його початку КП "Теплоенергетик" необхідно вчасно завершити виконання комплексу ремонтних робіт на теплових мережах та теплогенеруючому обладнанні, а також розрахуватися за електроенергію, природний газ та водопостачання.       

Аби вчасно почати та стабільно пройти опалювальний сезон 2022/2023 року, Віктор Кухаренко закликає споживачів теплової енергії терміново погасити наявну заборгованість за послуги з централізованого опалення.          

Окрім того, надзвичайно важливим є розрахунок населення та інших категорій споживачів за спожиті енергоносії – природний газ та електричну енергію.

Мешканцям багатоквартирних житлових будинків необхідно також не забувати про необхідність вчасної та у повному обсязі сплати за послугу з управління багатоквартирних будинків, оскільки управителями зараз проводиться активна підготовка житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період.  

Головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради наголошує на тому, що жодним законодавчим актом не скасовано плату за спожиті житлово-комунальні послуги в областях, де відсутні бойові дії, тому не варто сподіватися, що нарахування не проводитимуться та не утворюватиметься відповідна заборгованість. 

- Нагадаю, що у разі утворення боргів за спожиті житлово-комунальні послуги, органи соціального захисту населення субсидіантам припинять призначення житлової субсидії. Тож, щоб уникнути примусового стягнення заборгованості, вимушених відключень боржників від тепло-, водо-, газо- та електропостачання, припинення надання субсидії, треба вчасно розраховуватися за житлово-комунальні послуги, погашати заборгованість за попередні періоди та не допускати накопичення заборгованості у майбутньому, - підкреслив Віктор Кухаренко.

Усі новини