Кропивничан запрошують долучитися до громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля діяльності підприємства

П'ятниця, 9 лютого 2024 14:16

У Кропивницькому сьогодні, 09 лютого, стартувала процедура  громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності: спеціального користування надрами з метою видобування гранітів ділянки Північно-Східна Кіровоградського (Сухокліївського) родовища, придатних для використання у якості сировини для виробництва щебеню і бутового каменю, що знаходиться у межах південно-західної околиці міста Кропивницький, на правому березі ріки Сугоклія.

Родовище розроблятиметься відкритим способом – кар’єром. Планованою діяльністю передбачається транспортна система розробки з паралельним переміщенням фронту та зовнішнім відвалоутворенням. Розробка корисної копалини та скельного розкриву – екскаваторна з застосуванням буро-вибухових робіт (метод свердловинних зарядів), транспорт – автомобільний. Відпрацювання пухкого розкриву – екскаваторне знавантаженням на автомобільний автотранспорт.

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів з моменту офіційного опублікування цього оголошення та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування, на адресу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України:

вул. Митрополита В.Липківського, 35 м. Київ, 03035 OVD@mepr.gov.ua +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 206- 31-50, заступник директора департаменту – начальник відділу оцінки впливу на довкілля Департаменту екологічної оцінки, контролю та екологічних фінансів – Грицак Олена Анатоліївна

Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

У період воєнного стану в Україні громадські слухання проводяться у режимі відеоконференції, про що зазначається в оголошенні про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля та у звіті про громадське обговорення

Громадські слухання відбудуться 04 березня 2024 року о 10.00

Детальніше:

http://kr-rada.gov.ua/site/uploads/files/Gromadyanam/Ogoloshennya/ogoloshennya_4231_stroikeramika.pdf

Фото: https://nadra.info/

Усі новини