Кропивничанам нагадають правила користування газовими приборами у побуті

Понеділок, 15 березня 2021 13:37

Сьогодні, 15 березня, під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив головному управлінню ЖКГ спільно з  управлінням із надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради організувати ефективнішу комунікацію управляючих компаній, що обслуговують будинки ОСББ, та газових служб обласного центр. Містянам же мають ще раз нагадати правила безпечного поводження з природним газом у побуті.

Минулого тижня в Кропивницькому, по вулиці Юрія Коваленка, 7 стався вибух побутового газу в одній з квартир. Двоє молодих квартирантів з опіками 8-10%, потрапили в лікарю. Вибухом пошкоджено сусідні квартири, в деяких повилітали вікна й двері, поверх внизу залито водою.

- Будинок не належить до комунальної власності, він в управлінні ОСББ, - наголосив Андрій Райкович. - Але чий би він не був, ці люди живуть у нашому місті і ця проблема нас стороною не обходить. Аварія виявила слабкі місця контролю за станом  інженерних мереж багатоповерхівок у Кропивницькому. Зокрема, у постраждалому будинку не були укладені угоди з газовим господарством на обслуговування та систематичні перевірки газопроводів. Тому, головне управління ЖКГ, управління з НС та ЦЗ населення, оперативно зберіть управителів усіх ОСББ, запросіть газові служби і забезпечте надійну комунікацію у їхніх стосунках.

Усі новини