Кропивничани повинні розуміти ризики купівлі неперевірених продуктів на «стихійних ринках»

Понеділок, 14 серпня 2017 13:31

Тактика боротьби із несанкціонованою торгівлею має змінитися. У цьому переконаний секретар міської ради Андрій Табалов, який вважає, що необхідно активніше попереджати саме споживачів про ризики купівлі продуктів на асфальті.

- Безумовно, ні поліція, ні спецінспекція, ні управління торгівля не повинні втрачати пільність і контроль за недопущенням фактів продажу на території міста у непристосованих місцях продуктів, які мають обмежений термін придатності і швидко псуються при високій температурі, – відзначив Андрій Табалов. – Але активніше мають включитися засоби масової інформації, прес-служба з роз’ясненнями для покупців про загрозу для життя і здоров’я від споживання такої неперевіреної продукції.

Активнішу позицію протидії стихійній торгівлі мають зайняти і спеціалісти Держпродспоживслужби, яка останнім часом чомусь опікується волонтерами, що виготовляють домашнє варення, наголосив секретар міської ради.

- Варення, звісно, що може мiстити шкiдливi речовини, якщо воно приготоване у неправильних умовах. Але воно не несе стільки загрози, як риба, м'ясо та молоко, що продаються у несанкцiонованих мiсцях "з пiдлоги" при спекотній температурі повітря. У першу чергу, Держпродспоживслужба повинна боротися із серйозними порушеннями на стихiйних ринках і теж пояснювати людям, що купуючи продукти на стихiйних ринках вони ризикують. Я не думаю, що задоволення вiд тiєї кров'янки або копченої риби вартує бiльше, нiж власне здоров'я, - підкреслив Андрiй Табалов.

Усі новини