Кропивничани, проявляйте пильність, повідомляйте про випадки стихійної торгівлі м’ясом! Селище Нове потрапило до 3-кілометрової зони протиепізоотичного захисту

Вівторок, 7 лютого 2017 19:20

Сьогодні, 7 лютого, у міській раді Кропивницького відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.

Необхідність термінового скликання комісії була викликана виникненням захворювання африканською чумою свиней у приватному домоволодінні мешканця села Грузьке Кіровоградського району. Село Грузьке розташоване зовсім недалеко від Кропивницького і селище Нове, відповідно до запроваджених протиепідемічних заходів, потрапило до трикілометрової зони захисту, яка межує з епізоотичним осередком.

Рішенням комісії, поліція Кропивницького, управління Держпродспоживслужби, міська державна лікарня ветеринарної медицини отримали доручення посилити контроль за переміщеннямживих свиней, утриманням, забоєм, переробкою та реалізацією продуктів і сировини з них, торгівлею живими тваринами та продуктами тваринного походження, у тому числі в недозволених місцях і на стихійних ринках.

Комісія також звертається до усіх кропивничан не купувати м’ясо і м’ясні продукти ніде, крім закладів торгівлі і офіційних ринків, де м’ясо проходить обов’язкову перевірку. А у випадку виявлення на території обласного центру незаконної стихійної торгівлі м’ясом – відразу повідомляти про це поліцію.

В приватних господарствах населення зони захисту будуть проведені клінічні обстеження свиней, здійсний їх облік, а господарі попереджатимуться про заборону продажу, переміщення, вигульного утримання та безконтрольного забою тварин.

Вилучених тварин у селищі Новому вирішено не знищувати, а вивезти для забою на м’ясопереробні підприємства Кіровоградського району. Попередньо таким підприємством визначено ТОВ “Соколівський м’ясокомбінат “Українські ковбаси”. Таке рішення дозволить мінімізувати втрати людей від реалізації протиепізоотичних заходів.

Усі новини