Кропивницька міська рада одноголосно підтримала звернення до центральних органів влади України про заборону УПЦ

Четвер, 15 грудня 2022 16:44

Сьогодні, 15 грудня, під час  засідання десятої сесії Кропивницької міської ради восьмого скликання депутати підтримали депутатський запит своєї  колеги Олександри Ткаченко щодо звернення до центральних органів влади України про заборону діяльності Української православної церкви.

- В Україні  є свобода віросповідання, але сьогодні релігія – це зброя у боротьбі, яка точиться за свідомість людей. І на восьмому році війни та особливо на десятому місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну церква не може стояти осторонь, весь світ засудив дії нашого ворога і лише  російська православна церква виправдала і благословила війну проти України, вбивства її громадян і захисників. Діяльність так званої Української православної церкви носить відвертий антидержавний та антиукраїнський характер. Церква неодноразово ставала майданчиком для пропагування ідей «руського міра», цинічно використовуючі вірян та священослужителів, які часто не усвідомлюють цього й самі, - наголосила  Олександра Ткаченко.

Депутатський корпус підтримав свою колегу і одноголосно проголосував за рішення, що передбачає звернення до Президента України, Верховної Ради України, з вимогою прийняти та підписати Закон про заборону діяльності  УПЦ, яка є філією РПЦ в Україні. Згідно із цим рішенням, депутати зобов'язали відповідні структурні підрозділи Кропивницької міської ради надати інформацію на розгляд наступного засідання сесії про наявність договорів оренди чи користування комунальним майном структурами УПЦ.

Нагадаємо, що 12 травня Кропивницька міська рада підтримала звернення до митрополита Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа та керівників релігійних організацій УПЦ міста Кропивницького з вимогою засудити дії настоятеля РПЦ Кіріла та розірвати юридичні зв’язки з російською православною церквою, однак жодної відповіді чи реакції з цього приводу не було.

Усі новини