Кропивницька міська рада встановила пільги в платі за харчування учням і вихованцям закладів освіти

Вівторок, 2 лютого 2021 17:26

Кропивницька міська рада встановила  пільги  для школярів початкових класів, деяких категорій учнів закладів освіти і вихованців закладів дошкільної освіти обласного центру.  Відповідне рішення депутати ухвалили під час засідання другої сесії міської ради сьогодні, 02 лютого.

За інформацією начальниці управління освіти міської ради Лариси Костенко,  від плати за харчування звільняються на період із 01 січня по 31 серпня 2021 року учні 1-4 класів, вихованці закладів дошкільної освіти та учні закладів загальної середньої освіти, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, діти воїнів-афганців, які навчаються та виховуються в закладах загальної середньої та дошкільної освіти міста Кропивницького. Крім того, безкоштовно харчуватимуться учні 5 - 11 класів закладів освіти міста Кропивницького з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, учні комунального закладу «Ліцей «Сокіл», які виховуються без батька (матері) і перебувають у закладі цілодобово, діти, один з батьків яких має посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брав/бере участь в антитерористичній операції в східних областях України, є учасником АТО (ООС) на час його перебування в зоні АТО (ООС) або потрапив у полон чи отримав інвалідність під час участі в АТО (ООС), діти померлого учасника АТО (ООС).

Відповідно до прийнятого рішення, розмір плати, що вносять батьки або особи, які їх замінюють, за харчування дітей у закладах дошкільної освіти складатиме  60% від повної вартості на день.  

- Загалом ми передбачаємо 14 мільйонів гривень на організацію харчування учнів початкових класів, 13 мільйонів гривень – на забезпечення пільг у дитячих садочках. Всього програма пільгового харчування дітей обійдеться міському бюджету в 30 мільйонів гривень, - відзначила Лариса Костенко.

Усі новини