Кропивницькі бібліотекарі — дітям вимушених переселенців

Четвер, 28 квітня 2022 17:13

Віднедавна міська централізована бібліотечна система започаткувала проєкт, на меті якого емоційна та психологічна адаптація дітей з родин, які переїхали до Кропивницького з охоплених війною регіонів. 

Щовівторка, четверга та п’ятниці біля гуманітарного центру ГО «Територія успіху» бібліотекарі розважають дітей майстер-класами, настільними іграми, вікторинами. Учасники заходів охоче долучаються й до роботи майстерні флікерів. Виготовлення світловідбивних брелоків відбувається в рамках спільного з національною поліцією україно-канадського проєкту «Амбасадори безпеки». Найбільшою популярністю користується  «кропивницька» лапка, яка вже стала світловідбивним символом міста, адже саме з Кропивницького почалася популяризація флікерів в Україні. 

Також вимушені переселенці можуть звертатися до працівників бібліотечної системи за інформаційною допомогою. Зорієнтуватися в чужому місті часом буває непросто, тож консультації, куди звертатися чи телефонувати з різних нагальних питань, є украй актуальними.    

У бібліотеках Кропивницького триває збір канцтоварів, іграшок, книг, наборів для творчості, пазлів. Протягом квітня читачі та працівники закладів зібрали та передали допомогу сім’ям з дітками з інших міст через гуманітарний центр, а також родинам, які мешкають у одному з гуртожитків.

Усі новини