Кропивницькі школярі в очікуванні зимових канікул

Вівторок, 21 грудня 2021 12:40

На додачу до Різдвяних і Новорічних свят школярі мають своє, персональне свято — день початку зимових канікул. Про те, коли вони розпочнуться у закладах освіти Кропивницького, розповіла на брифінгу сьогодні, 21 грудня, начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

- Заклади загальної середньої освіти самостійно затверджують структуру навчального року і тому дати початку канікул різняться, - повідомила Лариса Костенко. - Так, з 24, 25 і 28 грудня на канікули ідуть по три заклади, з 27 і 31 — по десять закладів освіти, з 30 — вісім, а з 1 січня канікули розпочнуться в учнів чотирьох шкіл.

 У переважної більшості навчальних закладів канікули закінчуються 9 січня. Винятками є лише навчально-виховне об’єднання № 32, в якому канікули триватимуть з 30 грудня до 16 січня і ліцей “Науковий”. Останній має три навчальні бази і та частина закладу, яка знаходиться в приміщенні ЦДПУ імені Володимира Винниченка, йде на місячні канікули з 24 грудня,  відзначила очільниця управління освіти.

Отже, з 24 грудня канікули розпочнуться в НВО № 6, “Вікторії-П” та Ліцеї “Науковий”, з 25 –го - в НВО № 17, Навчально-реабілітаційному центрі та ЗШ № 38, з 28 грудня на канікули йдуть НВК “Колегіум”, НВО № 19 і Гімназія нових технологій навчання. З 27 грудня відпочиватимуть школярі СЗШ № 14, Козацької, Кущівської та Гірничої гімназій, НВО № 25, НВК № 34, НВО № 35, ЗОШ № 37, Ліцеїв “Сокіл” та “Науковий”, а з 31 грудня — Гімназій О. Журливої та О. Пушкіна, ЗШ № 4 і 10, Завадівської, Подільської, Новомиколаївської і Лелеківської гімназій, НВО № 16, НВК № 26. 30 грудня на канікули йдуть Преображенська, Балашівська та Великобалківська гімназії, гімназія № 9, НВО № 8, “Мрія”, № 20 і № 32, а останніми, із 01 січня — учні Гімназії імені Т. Шевченка, НВО № 31 і 33 та спеціальної школи № 1.

Прокоментувала Лариса Костенко також ситуацію з опаленням в дитячих садочках та школах.

- Станом на ранок 21 січня всі заклади опалюються в штатному режимі. Ми плідно співпрацюємо з КП “Теплоенергетик” і у випадку виникнення аварії на мережах одразу отримуємо від них вичерпну інформацію, тож маємо можливість приймати відповідні управлінські рішення з огляду на поточну ситуацію. Хочу зауважити, що усунення пошкоджень мереж теплопостачання в місті виконується дуже оперативно, - підкреслила начальниця управління освіти.

Усі новини