Кропивницькі школярі виявили найсильніших в політехнічних науках

П'ятниця, 23 лютого 2024 19:07

Протягом двох днів учні 7-9 класів усіх кропивницьких шкіл змагалися в турнірі з політехнічних наук. Заключний етап турніру відбувся сьогодні, 23 лютого, у Муніципальному колегіумі.

Профорієнтаційний захід для кропивницьких школярів вкотре організували і провели  представники Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” спільно з управлінням освіти Кропивницької міської ради. Щороку цей турнір відбувається з метою підтримки та популяризації предметів природничо-математичного спрямування та технічних спеціальностей, які на сьогодні поки що непопулярні в очах випускників та абітурієнтів.

У перший день змагань відбувся відбірковий командний етап. В інтелектуальному турнірі пробували власні сили 38 команд. Із них у півфінал вийшли десять, а у фінальному етапі змагалися п’ять ліцеїв: “Мрія”, “Європейська освіта”, “Тараса Шевченка”, “Муніципальний колегіум”. Складні і водночас цікаві вікторини з фізики, математики, логіки, економіки визначили переможця. Ним стала команда учнів Кропивницького ліцею “Мрія”.

- Проведення такого турніру дозволить нам зацікавлювати учнів до вивчення природничо-математичних наук задля відбудови України. Наша мета — викликати інтерес у дітей до технічних спеціальностей, допомогти визначитися з майбутньою професією, - зазначила Заслужена вчителька України, лауреатка премії імені Василя Сухомлинського, методистка комунального закладу “Станція юних техніків” і одна з модераторок заходу Марцеліна Пахолівецька.

Всі учасники турніру отримали дипломи Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, а команді-переможниці у нагороду дістався ще й фірмовий торт від кондитерської фабрики “Харків’янка”.

 

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28