Кропивницькі спортсмени стабільно демонструють високі результати на міжнародних змаганнях

Понеділок, 4 березня 2019 16:28

Високі  спортивні результати на змаганнях найвищих рівнів демонструють спортсмени Кропивницького. Це відзначив  начальник управління молоді та спорту Сергій Колодяжний під час апаратної наради міського голови сьогодні, 04 березня.

- Кропітка робота щодо розвитку дитячо-юнацького спорту приносить вагомі результати. У 2018 році спортсмени міста брали участь у 146 змаганнях різного рівня. Учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядковані управлінню молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького, 598 раз ставали переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань. Чемпіонами України стали 30 спортсменів. Золоті нагороди Кубку України завоювали 13 атлетів,- зазначив начальник управління.

Із 06 по 18 жовтня 2018 року в аргентинському місті Буенос-Айрес проходили ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри. До складу юнацької збірної України входили двоє представників міста Кропивницького. У стрибках у висоту легкоатлет Олег Дорощук завоював бронзову медаль. У змаганнях зі скелелазіння вихованець КДЮСШ № 1 Ярослав Ткач посів у підсумку 11 місце.

Із 02 по 07 липня на чемпіонаті Європи з плавання, що проходив в польському місті Люблін, серед спортсменів з вадами слуху в складі національної дефлімпійської збірної команди України кропивничанки Ірина Терещенко та Дар’я Тарасенко на двох завоювали 14 нагород різного ґатунку. Зокрема, в активі Ірини 4 срібні та 5 бронзових нагород. Дар’я виборола 4 срібні та одну бронзову медаль.

Із 13 по19 серпня в ірландському місті Дублін відбувся чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Кропивницька спортсменка Ольга Свідерська завоювала дві срібні та три бронзові нагороди, а Андрій Деревінський став переможцем змагань.

На чемпіонаті Європи з таеквон-до ІТФ, що відбувався з 23 по 30 квітня 2018 року в місті Таллінн, в Естонії, вихованка КДЮСШ № 2 Владислава Лягаєва виборола одну золоту та дві бронзові медалі. Її одноклубники Юсіф Ейвазов і Лілія Діордієва в  Мінську завоювали бронзові нагороди чемпіонату світу з таеквон-до (ІТФ) серед юнаків і дівчат.

Представник міста Кропивницького Микола Миргородський у складі Національної паралімпійської збірної команди України посів перше місце  на чемпіонаті Європи з кульової стрільби (пневматична зброя), що 1-7 грудня 2018 року проходив у місті Белград, Сербія.

Юні кропивницькі баскетболісти завоювали звання чемпіонів Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги серед юнаків 2006 року народження.

Жіноча команда з міста Кропивницького –  переможці Кубку України з софтболу 2018 року.

Кропивницька бейсбольна команда «Біотехком-КНТУ» у 2018 році завоювала 23-й титул чемпіонів України та стала 21-кратним володарем Кубку України.

Призерам чемпіонатів Європи з плавання серед спортсменів з вадами слуху, ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору, розумового і фізичного розвитку та їхньому тренеру в 2018 році за рахунок коштів міського бюджету виплачена одноразова грошова винагорода на загальну суму 200,0 тис. грн.

Кращим спортсменам виплачена щорічна стипендія, а їх тренерам матеріальне заохочення. За високі спортивні досягнення на офіційних всеукраїнських і міжнародних змаганнях 20 спортсменів та їх тренери отримали кошти  від 900 до 1500 грн на  загальну суму 45,0 тис. грн.

Усі новини