Кропивницькі тхеквондисти претендують на місце у збірній України

Середа, 22 листопада 2017 16:07

Із 16 по 19  листопада в Черкасах пройшов Кубок України з тхеквондо ІТФ серед кадетів, юніорів та дорослих. Престижний турнір є одним із відбіркових до зарахування в збірну України і дає шанс підкорити Європейську та світову арену тхеквондо.

Понад 500 тхеквондистів з 20 областей України зібралися в одному місці для визначення кращих з кращих. Спортсмени взяли участь у семи видах програми, тож свій хист до спорту міг проявити кожен молодий юнак чи дівчина.

Кіровоградську область представляли спортсмени - вихованці  дитячо-юнацького клубу «Мрія» відділу сім’ї та молоді міської ради Кропивницького, спортивного клубу "Ван Вей",  дитячо-юнацької  спортивної школи №2 та спортсмени із смт. Компаніївки.

Переможцями турніру стали Гунька Микола та Лягаєва Владислава, в її активі є і срібна медаль. Срібло вибороли також Періханян Размік, Діордієва Лілія, Таратута Катерина, Ейвазов Юсиф , Конюх Олег та Попруга Юлія. Ці спортсмени вже стали кандидатами до збірної України. А оскільки це лише перший відбірковий етап до складу збірної України, то шанси проявити себе мають і бронзові призери Кубку України Анкудінов Юрій та Конюх Наталія.

Тренерують спортсменів Лягаєва Владислава, Зюнзя Ігор, Конопацький Андрій, Владислав Лутаєнко та Садовий Дмитро.

Сьогодні кропивницькі тхеквондисти готуються до великого турніру в Мінську, який називають «Кубком Світу». Вершину цього «олімпу» підкорюватимуть аж троє майстрів східного єдиноборства з обласного центру.

А от до наступного відбіркового турніру чекати ще  два місяці. Чемпіонат України пройде знову ж у Черкасах. Бої за місце у збірній, обіцяють бути ще запеклішими! А нам залишається тільки підтримувати наших земляків і побажати їм успішних виступів.

Усі новини