Кропивницький гостинно прийняв учасників Всеукраїнського турніру з баскетболу пам’яті Леоніда В’язовського

Вівторок, 31 січня 2017 17:31

28-29 січня у спортивному клубі «Зірка» пройшов І Всеукраїнський турнір з баскетболу серед жіночих команд ветеранів спорту, присвячений пам`яті тренера Леоніда В’язовського.

Леонід Олександрович В’язовський - один із кращих тренерів в історії жіночого баскетболу у Кропивницькому. Під його керівництвом команди 53 рази ставали переможцями та призерами чемпіонатів України з баскетболу серед школярів та дорослих.

У кінці 80-х - на початку 90-х років Леонід В’язовський входив до тренерського складу жіночої збірної України з баскетболу. За довгі роки своєї роботи він виховав цілу плеяду талановитих баскетболісток, таких як: Галина Жураховська, Вікторія Трихманенко, Світлана Рубаненко та багато інших. Його вимогливість, цілеспрямованість, наполегливість та принциповість були запорукою успіху та зразком для багатьох молодих тренерів.

У результаті запеклої боротьби перше місце на турнірі завоювала команда з Києва, гравці якої є чемпіонами світу з баскетболу серед ветеранів спорту. На другу сходинку п'єдесталу піднялися баскетболістки з Кривого Рогу. Бронзові медалі завоювали кропивницькі спортсменки.

Переможці й призери змагань нагороджені медалями і кубками від Федерації баскетболу України. Нагородження провела Віце-президент федерації баскетболу Кіровоградської області Людмила Сиділо.

Усі новини