Кропивницький готується до Різдвяних і Новорічних свят

Вівторок, 14 грудня 2021 11:49

Кропивницький уже активно готується до відзначення Новорічно-Різдвяних свят.  Які цікаві заходи чекають на кропивничан розповіли у міській раді під час брифінгу сьогодні, 14 грудня.

Вже цього тижня, 19 грудня, засяє святковими вогнями головна ялинка міста на площі Героїв Майдану. Символ Нового року почали встановлювати задовго до офіційного відкриття, орієнтуючись на прогнози синоптиків, бо ж уже другий тиждень Кропивницький поливають дощі. Але новорічна красуня буде готова точно в строк.

- Минулого року не було урочистого відкриття головної ялинки міста з об'єктивних причин. Цього ж року, враховуючи,  що Кропивницький в жовтій карантинній зоні а також зважаючи на високий рівень вакцинації населення, дозволили нам прийняти рішення про проведення свята для містян, - зазначила начальниця управління культури і туризму Анна Назарець.

Користуючись нагодою, Анна Назарець запросила усіх кропивничан 19 грудня на площу Героїв Майдану для святкування Дня Святого Миколая. Свято розпочнеться о 16.00 виставою для маленьких кропивничан. Взагалі, перша частина програми заходів присвячена саме дітям: на них чекатимуть казкові герої, подарунки, різноманітні конкурси. Єдине, про що просять організатори — вивчити тематичні віршики і бути готовими їх продекламувати. А після урочистого відкриття головної ялинки міста, розпочнеться вечірня святкова програма — свій виступ готує молодіжний перспективний гурт “Up and Up”.

Директор комунального підприємства “Міськсвітло”, яке власне і займається встановленням ялинки, Дмитро Тоток тримає інтригу, з натяком, що цього року в святковій ілюмінації готують певні зміни, які саме — сюрприз. А щоб підкреслити масштаб цієї таки ілюмінації, він зазначає, що близько пів кілометра гірлянд прикрашатимуть територію перед міською радою  і майже кілометр святкових вогнів — саму ялинку.

Встановлять на площі  і відновлену після пошкодження два роки тому святкову фотозону.

Взагалі цьогорічні святкування на площі Героїв Майдану стануть своєрідним прощанням із нинішнім виглядом площі, адже вже в наступному 2022 році запланована масштабна її реконструкція. Анна Назарець зазначає, що вже зараз в міській раді працюють  над новою концепцією святкування на наступний рік, шукають нові фотозони, які будуть якнайкраще доповнювати реконструйовану площу.

Взагалі за старт марафону передноворічних заходів можна вважати 17 грудня, у цей день на площі перед міською радою відбудеться перший новорічний ярмарок. Це буде  не просто торгівля, це сприйматиметься, як яскраве зимове свято, знову ж таки більше зорієнтоване на малечу, - розповідає начальниця управління торгівлі та побутового обслуговування населення Алла Козлова.

Іще  масштабніший святковий ярмарок триватиме 29 — 30 грудня на площі Героїв Майдану біля ялинки. Алла Козлова підкреслила, що організатори намагаються максимально залучити кропивницьких підприємців , майстринь та  просто містян до участі в ярмарку.

Справжнє новорічне містечко з'явиться на центральній площі  Кропивницького вже 19 грудня з оновленими будиночками-ятками, які вже так сильно усім полюбилися. Цього року їх буде 8 — тут можна буде як спробувати різноманітні смаколики, так і придбати тематичні сувеніри. Також по периметру площі працюватимуть  різні атракціони. З'явиться оновлена і безпечніша   “Весела гірка”,  на яку з нетерпінням чекають кропивничани.  Малечу кататимуть уже навіть два паровозики. Запрацює новий дартс. Всього заплановано  створити більше десятка розважальних локацій.

При цьому організатори наголошують, що всі заходи відбуватимуться із дотриманням карантинних вимог: носіння масок, дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків. А продавці і всі, хто будуть залучені до обслуговування  святкових локацій матимуть необхідні ковід-сертифікати.

Усі новини