Кропивницький готується до зустрічі Великодня

Четвер, 22 березня 2018 15:36

Сьогодні, 22 березня, у міській раді Кропивницького відбулось засідання комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова.

На засідання, присвяченому організації підготовки до зустрічі свята Воскресіння Господнього у Кропивницькому, були запрошені представники різних релігійних організацій та керівники виконавчих органів і комунальних служб.

- Ми на порозі одного з найвеличніших і світлих свят - Великодня. У нинішньому році святкуватимемо його раніше, ніж зазвичай, та будемо вірити, що саме Свята Паска принесе нам тепло, більше сонця і справжню весну, - зазначив Андрій Табалов у вступному слові. - Той факт, що ми доволі широким колом збираємось у стінах міської ради, свідчить, що у Кропивницькому стабільна суспільна ситуація, існує взаємна повага, порозуміння, толерантність до всіх релігійних установ і всіх вірян.

Секретар міської ради повідомив, що наразі готується доручення головному управлінню житлово-комунального господарства, всім комунальним службам щодо забезпечення благоустрою міських цвинтарів, територій, прилеглих до храмів та доріг до них.

Андрій Табалов доручив також керівництву КП «Міськсвітло» забезпечити безперебійне освітлення територій культових установ під час святкової служби. А управлінню розвитку транспорту та зв’язку отримало завдання організувати і забезпечити подовжений графік роботи громадського транспорту, щоб усі віряни мали змогу дістатись на Великодню службу. Графіки руху транспорту будуть оприлюднені на офіційному сайті міської ради після проведення наради з керівниками підприємств-перевізників.

Представники патрульної поліції отримали доручення від секретаря міської ради забезпечити безпеку дорожнього руху біля культових споруд та у разі необхідності перекрити його.

За інформацією начальника управління торгівлі та побутового обслуговування населення департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міської ради міста Кропивницького Сергія Горбовського, напередодні Великодня в обласному центрі планується проведення Великоднього ярмарку, фестивалю “Писанкове диво”, а також багато яскравих святкових акцій за участі майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Усі новини