Кропивницький і селище Нове стануть єдиною громадою!

Вівторок, 28 січня 2020 18:00

Сьогодні, 28 січня, депутати селища Нового зібралися на чергову сесію селищної ради. До роботи у сесійній залі долучився і міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Адже у порядку денному сесій стояло надважливе для громад міста і селища питання про об’єднання і прагнення «новенчан» стати повноцінною частиною обласного центру очільник міста активно підтримує від початку цього процесу.

На засіданні зареєструвалися 22 селищних депутати. Вони затвердили бюджет селища і перейшли до розгляду головного питання – приєднання до громади Кропивницького, через яке у народних обранців та тих, хто їх обирав – жителів селища  Нового останнім часом тривав затяжний конфлікт.

Депутати вчергове намагалися затягнути процедуру: пропонували розглянути і проголосувати поправки до рішення, громада ж виступила категорично проти, адже одна з поправок відтерміновує об’єднання до першого березня 2020 року. Втім Андрій Райкович заспокоїв людей.

- Ви не повинні боятись цього відтермінування. Об’єднанню все одно бути, - наголосив міський голова. – Зараз ми повинні повірити одне одному. Ваша воля – об’єднатись з містом буде реалізована! І після об’єднання селище Нове стане повноцінним мікрорайоном обласного центру. Ми зробимо все можливе, щоб цей перехідний період люди навіть не відчули. В результаті ж все стане набагато краще, ніж було до цього. Після об’єднання ми адаптуємо бюджет селища в загальноміський і житимемо спільними інтересами.

В результаті 22 депутати одноголосно підтримали об’єднання. Місто і селище стануть єдиною громадою від першого березня поточного року.

Новенчанка Ольга такому рішенню надзвичайно рада.

- Я давно мріяла про той час, коли ми будемо приєднані до міста, - висловила свої почуття жінка. – Я щиро вдячна, за те, що сьогодні Андрій Райкович особисто прихав до нас на сесію, і підтримав людей. Я впевнена, якби не він, депутати б знов заговорили це питання і воно залишилось би невирішеним!

 

Усі новини