Кропивницький – лідер в Україні за охопленням дітей позашкільною освітою

Четвер, 18 квітня 2019 16:57

Кропивницький перебуває на лідируючих позиціях в Українгї за охопленням дітей системою позашкільної освіти. Про це сьогодні, 18 квітня, повідомила президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти Олена Биковська, під час зустрічі керівництва міської ради та представників правління асоціації.

Участь в розмові  взяли міський голова Кропивницького Андрій Райкович, заступник міського голови Наталія Дзюба, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко та керівники регіональних відділень асоціації з усієї України.

Кропивницький залюбки поділився кращими практиками, цікавим досвідом роботи позашкільної освіти в місті. За інформацією начальника управління освіти міської ради міста Кропивницького Лариси Костенко в обласному центрі сьогодні  функціонують 20 центрів позашкільної освіти. Позашкіллям охоплено майже 100 % учнів. Активно працюють творчі, музичні та хореографічні гуртки. Їх вихованці незмінні учасники усіх заходів, організованих у місті до Нового Року, Різдва, Дня Незалежності, Великодня, Дня Конституції, Дня міста тощо. Кропивницький може по праву пишатись позашкільною освітою – саме на її базі став народним хореографічним колективом ансамбль «Світанок», який вже є учасником та лауреатом багатьох Всеукраїнських та Міжнародних танцювальних конкурсів.

- Ще одне наше досягнення – електронна реєстрація гуртків, – відзначила Лариса Костенко. – Тут можна записати дитину до будь-якого гуртка, не виходячи з дому. Для нас це теж дуже зручно, адже при цьому автоматично формується вся звітність і ми маємо дієвий механізм перевірки.

Таких успіхів позашкільна освіта здобула завдяки активній співпраці педагогічного колективу, батьків, школярів, та, звичайно міської влади. Адже принципова позиція міського голови та всього депутатського корпусу – всебічна увага освітянським закладам. Половина бюджету міста віддана освіті. На позашкілля цього року виділили 30 мільйонів гривень.

- Я поставив собі за мету впродовж каденції відремонтувати спортивні зали абсолютно в усіх школах: щороку по 5 залів. За цією програмою  22 зали вже діють, – наголосив  міський голова Андрій Райкович. – Одночасно ми ремонтуємо та відновлюємо і хореографічні класи для наших танцюристів. Зрозуміло, що діти Кропивницького найталановитіші, найкращі і завжди мотивовані до творчих перемог. Так скаже кожен міський голова про дітей свого міста! Ми кошти рахуємо, але на поїздки провідних дитячих колективів, ансамблів, хорів на Всеукраїнські та визнані Міжнародні мистецькі форуми виділяються чималі ресурси. На дітях не можна економити.

Представники правління Міжнародної асоціації позашкільних закладів освіти, по завершенню спілкування зізналися:  позашкілля у Кропивницькому і справді найкраще в Україні!

Усі новини