Кропивницький отримав комунальну допомогу від німецького міста-побратима Крефельд

П'ятниця, 10 травня 2024 15:40

Громада німецького міста-побратима Крефельд передала кропивницькій громаді каналопромивочну машину, що здійснює прочищення каналізаційних мереж. Техніку, яка суттєво допоможе в догляді за стічними мережами міста та зекономить чималі кошти на їх ремонт, сьогодні, 10 травня, презентували у Кропивницькому начальник ОВА Андрій Райкович, заступники міського голови Олександр Мосін, Михайло Бєжан, Олександр Вергун. Ознайомилися з технікою і керівники структурних підрозділів міської ради, депутат міської ради Василь Рубан, директорка міського водопровідно-каналізаційного господарства Валентина Давидчук.

Процес перетину кордону такої техніки, в умовах війни, непростий. Доставку каналопромивної машини, що вкрай необхідна міському житловому господарству, забезпечили депутати міської ради Михайло Бєжан та Василь Рубан.

- Зараз, коли третій рік повномасштабного вторгнення російського агресора на українську землю, для нас цінна і необхідна будь-яка допомога наших міжнародних партнерів, громад європейських міст-побратимів. Адже міська комунальна техніка, яка надає допомогу у прифронтових Херсоні, Миколаєві, Нікополі, дуже постраждала від ворожих обстрілів, - зазначив Андрій Райкович. - Від громади обласного центру, від усіх кропивничан щиро дякую мерії Крефельда за увагу і допомогу. Тим більше, що це вже не перший благодійний крок від наших німецьких партнерів.

Андрій Райкович підкреслив, що кропивничани відчувають і цінують дружню підтримку під час війни.

- Ми обов’язково запросимо лорд-мера Крефельда Френка Маєра до нас, у Кропивницький, з нагоди 270-річчя заснування міста — запевнив очільник ОВА.

Заступник міського голови, депутат міської ради Михайло Бєжан подякував представництву міста-побратима Крефельда.

- Я не очікував, що так швидко вирішиться питання з реалізацією цього проєкту, але наші німецькі партнери все зробили оперативно. Для громади важливо, що на цю техніку не витрачено жодної бюджетної копійки. Така співпраця із закордонними партнерами — цінний досвід, адже економіку нашого міста треба підтримувати, - зазначив Михайло Бєжан.

Своїми враженнями про техніку поділився і водій транспортної компанії “Рубантранс” Андрій Бойченко, який забрав машину у Німеччині.

- Проїхав дві тисячі кілометрів. Машина у гарному технічному стані, за час перевезення ніяких проблем не було. Сподіваюся, вона прослужить на благо міста ще довгий час, - висловив сподівання Андрій Бойченко.

Усі новини