Кропивницький полонили «Мистецькі вихідні»!

Понеділок, 10 червня 2019 17:04

«Мистецькі вихідні» знову у Кропивницькому! Із початком літа цікавий культурницько-просвітницький проект, що реалізується за сприяння управління культури і туризму міської ради зробив суботній вечір по справжньому святковим для кропивничан та гостей міста.

Екскурсовод Кропивницького музею музичної культури ім. К. Шимановського Олена Класова в рамках акції провела цікаву та пізнавальну безкоштовну екскурсію «Архітектурні перлини нашого міста», яка проходила центральними вулицями обласного центру. Вона звертала увагу екскурсантів на прекрасні та ексклюзивні старовинні будівлі -  пам'ятки архітектури, які мають велике історичне значення для Кропивницького, розповідала цікаві легенди пов’язані з ними та непересічними постатями, що жили і гостювали у місті. Учасники заходу не приховували свого захвату від побаченого і почутого, задавали багато питань і обіцяли наступного разу обов’язково прийти на нову екскурсію.

На Театральній площі Кропивницького в рамках проведення фестивалю сім'ї «Щаслива родина — міцна Україна» відбувся святковий концерт за участю міського професійного духового оркестру, співочих талантів Кропивницького, під час якого виконувалися всесвітньо відомі композиції. Фестиваль проводиться за підтримки міської ради Кропивницького спільно з громадськими організаціями, християнськими церквами та представниками бізнесу.

А у парку культури та відпочинку «Ковалівський» відновився вечірній безкоштовний показ кінофільмів в рамках реалізації проекту «Кінотеатр під відкритим небом». Присутня малеча й дорослі були у захваті від фільму «Мері Попінс повертається» з прекрасним українським дубляжем.

Як повідомили в управлінні культури та туризму міської ради, наступні «Мистецькі вихідні» 15 червня будуть не менш видовищними:

17.00 – піша екскурсія «Легенди нашого міста» (збір біля пам’ятника О.Пашутіну);

18.00 – концертна програма міського професійного духового оркестру (парк Ковалівський);

20.00 – безкоштовний показ фільму (реалізація громадського проекту) «Кінотеатр під відкритим небом» (парк Ковалівський).

Усі новини