Кропивницький попрощався із захисником України Віталієм Драганом

Субота, 4 травня 2019 14:32

Сьогодні, 04 травня, кропивничани знову схилили голови у скорботі. Місто прощалося із військовослужбовцем Збройних Сил України, старшим солдатом Віталієм Драганом.

Цього дня на Алею почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища, де відбувалася жалобна церемонія, прийшли сотні мешканців міста, рідні, друзі, бойові побратими воїна, представники міської та обласної влади.

Віталій Драган народився 13 червня 1992 року у Кривому Розі і разом з родиною переїхав на постійне проживання до Кіровограда. По закінченні загальноосвітньої школи №7, вступив до вищого професійного училища №4, де здобув професію електрогазозварювальника. Та після строкової військової служби зрозумів, що справжнім його покликанням є армія. А з початком російської агресії Віталій Драган перебував на передовій, самовіддано виконуючи поставлені бойові завдання. Брав участь у звільненні Слов’янська, Краматорська, захищав Донецький аеропорт, воював на кургані Савур – могила.

У червні 2017 року Віталій Драган повернувся до мирного життя, та боротьба для нього не закінчилася. Тепер йому довелося протистояти важкій онкологічній недузі. Рідні, друзі, небайдужі люди. волонтери активно допомагали, підтримували Віталія та його родину, молилися за його здоров’я. Та безжальна смерть забирає найкращих. Після перенесеної трансплантації і складного лікування 01 травня 2019 року Драган Віталій Іванович пішов у вічність.

Кропивничани провели воїна в останню путь військовим салютом і хвилиною мовчання. Панахиду за померлим відслужив настоятель храму Апостола Андрія Первозваного ПЦУ протоієрей Рафаїл Сьорак.

На території міста приспущені державні прапори: 04 травня у Кропивницькому оголошено Днем жалоби.

Усі новини