Кропивницький розпочинає підготовку до наступного опалювального сезону в режимі жорсткої економії

Понеділок, 22 березня 2021 14:58

Виконавча служба успішно виконала рішення суду за позовом НАК “Нафтогазу” і арештувала спецрахунок кропивницького теплогенеруючого підприємства КП “Теплоенергетик” через 170 мільйонів гривень боргів, що дісталися комунальникам у спадок від ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» за попередні роки. Про це сьогодні, 22 березня, під час щопонеділкової апаратної наради повідомив міський голова Андрій Райкович.

- Про яку повагу до місцевого самоврядування, до життя громад можна говорити, коли міста йдуть назустріч уряду, стримують тарифні майдани, підписують спільний Меморандум, домовляються з Нафтогазом у присутності керівників держави і після цього комунальну теплоенергетику не просто ставлять на коліна, вона й так давно на них стоїть, а реально вбивають!

Головне управління ЖКГ міської ради отримало завдання терміново підготувати відповідні листи – звернення щодо неприпустимості таких дій Прем'єр-Міністру Денису Шмигалю, профільному міністру Олексію Чернишову, народним депутатам від Кропивницького, в Асоціацію міст України.

- Проковтнути таке свавілля ми не збираємось. Відшкодувати за вироблену ТЕЦ електроенергію ніхто не збирається. Допомогти територіям із соцекономрозвитком ніхто особливо не поспішає. Повернення 13% акцизу містам за реалізоване пальне на такому фоні дуже слабка втіха, - відзначив Андрій Райкович.

Проте, не зважаючи на всі проблеми, місто готуватиметься до наступного опалювального сезону. Тож Андрій Райкович закликав керівників усіх управлінь повернутись до жорсткої економії, до призупинення будь-яких необгрунтованих трат.

- Нам наразі ні на кого сподіватись. Тільки на власні сили і можливості. А їх зовсім обмаль. Разом із тим тепломодернізація і знакові об'єкти охорони здоров'я: операційний блок ЛШМД, дитячий медичний центр, дороги по  вулиці Вокзальній та до лікарні на Салганних пісках - ключові будівельні майданчики, - вчергове наголосив Андрій Райкович.

Усі новини