Кропивницький скелелаз став двічі чемпіоном України серед студентів

Понеділок, 15 березня 2021 16:51

Упродовж трьох днів, із 11 по 13 березня у Кременчуці проходив чемпіонат України зі скелелазіння на швидкість, складність та у багатоборстві серед студентів.

У змаганнях взяли участь 62 найсильніших спортсмени із семи регіонів країни: Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Кіровоградської, Полтавської, Вінницької областей  та міста  Києва. Команди сформували  представники одинадцяти закладів вищої освіти України.

Збірну команду Кіровоградського обласного відділення з фізичного виховання та спорту представляли три скелелази - вихованці комплексної дитячо-юнацької школи  № 1 та Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Кропивницькі спортсмени гідно презентували своє місто. У змаганнях на швидкість  володарем «золота» став Ярослав Ткач, а бронзовим призером - Данило Назаренко.

Ярослав Ткач ще двічі піднімався на п’єдестал: у багатоборстві він  став чемпіоном України, а в змаганнях на складність посів третє місце.

До десятки найсильніших скелелазів потрапив і Олександр Чумак. У нього два шостих місця за програмами багатоборства і складності і одне восьме – у змаганнях на швидкість.

Переможці та призери турніру нагороджені медалями і дипломами Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України та подарунками від спонсора -  інтернет магазину Alp.com.ua.

Тренують кропивницьких спортсменів Микола Побережець та Валентина Русінова 

Усі новини