Кропивницький європейський — обласний центр продовжив відзначати День Європи ярмарком професій

П'ятниця, 10 травня 2024 15:42

День Європи Кропивницький продовжив відзначати і сьогодні, 10 травня.  Ключовий захід пройшов на площі біля Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Тут зібралися студенти, викладачі, громадські активісти разом з керівництвом області та міста.

Програма дня — більш ніж насичена, тут включено не тільки розважальний аспект, а й пізнавальний. Адже уже традиційно Дні Європи включають в себе і «Дні кар’єри ЄС» - серію публічних заходів, під час яких учасники і учасниці можуть поділитися своїми думками та досвідом щодо впровадження стандартів і практик ЄС в Україні, активно взяти участь у програмах та освітніх можливостях. Цього року ярмарок професій «Profi fair» приймає, власне, ЦДУ імені Володимира Винниченка, окрім цього, тут також пройде і низка тренінгів.

Яке б не було свято чи урочисте дійство, кропивницька громада пам'ятає чиїми зусиллями має змогу жити життя. Тож учасники заходу вшанували пам'ять хвилиною мовчання тих, хто поліг під час Революції Гідності та на полі бою російсько-української війни. 

Паралельно з урочистостями по периметру площі працювали різні локації — від представників євроклубів Кіровоградшини, закладів загальної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, а також зона фейс-арту, робототехніки, куточок для книгоманів, арт-алея та фудпростір. Разом із тим, учасники могли не просто цікаво провести час, а й зробити донат для нашої спільної Перемоги.

Привітав усіх, хто зібрався на університетській площі секретар міської ради Олег Колюка.

- День Європи — це історія про мир, єднання, спільні цінності європейських націй, до яких безумовно належить і український народ. Кропивницький активно долучився до відзначення Дня Європи, і вчора на площі перед міською радою ми підняли прапор Європейського Союзу поряд із Державним Прапором України на знак незмінного курсу до євроінтеграції нашої держави. Кропивницький давно уже співпрацює із містами держав Євросоюзу, до прикладу це німецький Крефельд та нідерландське Венло. До речі, свіжим прикладом нашої співпраці є презентація спеціалізованої техніки сьогодні, зокрема, каналопромивочної машини, яку Кропивницький отримав безкоштовно від міста-побратима Крефельд. Кропивницький долучився і до низки Європейських хартій щодо прав людини та місцевого самоврядування. Наше місце в Європі, і сьогодні наші мужні воїни виборюють та відстоюють європейське майбутнє Української держави, відстоюють безпеку самої Європи, - наголосив посадовець.

Виступи офіційних осіб змінювали музичні номери талановитих вокалістів, танцюристів та саксофоніста.

Після урочистої частини Олег Колюка разом з колегою з обласної ради Юрієм Семенюком підійшли до кожної локації і вручили учасникам подяки.

Тож День Європи у Кропивницькому загалом видався і цікавим, і пізнавальним.

Усі новини