Кропивницький залишається лідером в рейтингу прозорості українських міст

Вівторок, 20 червня 2017 17:58

Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International спільно з Інститутом Політичної Освіти провели черговий етап дослідження прозорості 100 міст України.

Дослідження реалізується в рамках проекту «Розбудова прозорості в містах України», метою якого є боротьба з корупцією та підвищення прозорості на регіональному рівні.

Як повідомив виконавчий директор ТІ Україна Ярослав Юрчишин, за результатами дослідження Кропивницький увійшов у п’ятірку найпрозоріших міст України.

«Це означає, що місто є більш відкритим для громадян, ніж інші міста», - відзначив у листі на адресу міської ради Ярослав Юрчишин.

Рейтингування відбувалося за методикою, яка охоплює 13 тематик-галузей. Кожна з них має конкретні індикатори та бали, сукупно це 91 критерій та 100 балів. Така методика була розроблена на основі досвіду ТІ словаччина та адаптована до українських реалій командою дослідників.

Результати досліджень будуть оприлюднені під час експертної дискусії щодо рівня прозорості українських міст, яка розпочнеться 27 червня о 14:00 в HUB 4.0 (м. Київ, Ярославський провулок, 1/3). Під час презентації «Рейтингу прозорості 100 найбільших міст» будуть заслухані думки громадських діячів, представників влади та міжнародної спільноти, а також представників органів місцевого самоврядування.

На першому етапі дослідження. Яке проводилося у квітні 2017 року, Кропивницький очолив рейтинг найпрозоріших українських міст.

Усі новини