Кропивницьку молодь вчили тактичній медицині

Понеділок, 27 листопада 2023 17:19

Управління молоді та спорту Кропивницької міської ради спільно з “Центром Готовності Цивільних. Кропивницький” та ГО «Мобільна волонтерська група» організували тренінг для молоді з тактичної медицини за міжнародним протоколом M.A.R.C.H.

- Ранній початок надання медичної допомоги — це чинник, що значно підвищує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. Тому існує поняття «золотої години» — це час після поранення, протягом якого необхідно розпочати надавати кваліфіковану медичну допомогу, - розповів інструктор “Центру Готовості Цивільних. Кропивницький”.

Про алгоритм M.A.R.C.H. розповів військовий з позивним «Шок».

- Алгоритм M.A.R.C.H. рекомендується застосовувати коли ви можете сконцентруватися на наданні допомоги пораненому в повному обсязі. Алгоритм визначає пріоритети і порядок дій в наданні допомоги пораненому.

На тренінгу розглянули п’ять кроків цього порядку дій, серед яких: усунення масивної кровотечі; оцінка та контроль дихальних шляхів; вирішення будь-яких респіраторних проблем; оцінка кровотоку постраждалого та керування ним; усунення переохолодження.

Досвідчені інструктори продемонстрували учасникам тренінгу методи зупинки кровотечі з накладанням турнікету та тампонування рани за допомогою марлевого тампону; введення носогорлового повітроводу; накладання оклюзійної пов’язки; способи запобігання гіпотермії.

- У школі на уроках здоров’я дійсно не вистачає практичних навичок. Це дуже пізнавальний тренінг, тепер буду чекати наступних, - поділилася враженнями школярка Аліса.

До речі, як повідомила заступниця начальника управління молоді та спорту міської ради Катерина Черкасська, наступний тренінг вже плануюють, його проведуть на тему «Мінно-вибухова безпека».

Реєстраційну форму буде поширено додатково.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01