Культурні відносини України та ЄС: посадовці міської ради Кропивницького переймали досвід написання проектів з розвитку міст

Четвер, 6 грудня 2018 16:07

Відділ з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури міської ради Кропивницького – активний учасник міжнародних форумів, брейнштормів та воркшопів.

Впродовж двох днів, 04-05 грудня, у Києві тривала друга міжнародна конференція - шоукейс «Культурні відносини України та ЄС: підсумки 2018 року», організована Національним Бюро програми ЄС Креативна Європа в Україні за підтримки та у співпраці з European Union in Ukraine.

Серед спікерів заходу були голова Комітету ВРУ з питань культури і духовності Микола Княжицький, керівниця Національного бюро програми ЄС "Креативна Європа", виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів, директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс, програмний менеджер проекту «Open Poland Programme» Моніка Гроховська, представник Польської гільдії гутенберзьких лицарів Павел Мишка,  представник Харківського регіонального інституту державного управління Олег Кулініч, представниці Національного Бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні Анна Турло та Ксенія Калина та багато інших гостей і запрошених.
Мета конференції-шоукейсу: підведення підсумків 2018 року та обговорення стратегії співпраці Україна – ЄС у розрізі культурних та креативних індустрій.

У перший день учасники конференції обговорили підсумки Європейського року культурної спадщини та ознайомилися із презентацією успішних проектів, підтриманих коштами Європейського Союзу у сфері культури, культурної спадщини та креативних індустрій України. Під час другого дня розробники програм, що фінансуються за кошти ЄС, поділилися досвідом участі у  відкритих конкурсах та власними планами на 2019 рік.

Учасники заходу набули практичного досвіду підготовки   проектів та програм, покликаних змінити обличчя українських міст.

Набутий досвід буде втілений у пропозиції під грантові програми та проекти, які допоможуть зробити Кропивницький  більш європейським, комфортнішим та яскравішим.

Усі новини