Лариса Костенко: міська влада створила для кропивницьких учнів і вчителів належну мотивацію успішної участі у предметних олімпіадах

Вівторок, 22 серпня 2017 16:10

Навчальний рік 2016-2017 років у Кропивницькому був оголошений роком якості освіти. Кропивницькі вчителі і учні успішно виконали поставлені перед ними завдання. На цьому наголосила начальник управління освіти Лариса Костенко під час прес-конференції сьогодні, 22 серпня.

- Якщо проаналізувати результати складання учнями шкіл обласного центру тестів ЗНО з трьох обов’язкових предметів, то добре видно, що Кропивницький виглядає успішно на фоні середніх показників по Україні і по області, - відзначила Лариса Костенко. – Так, 67% наших випускників продемонстрували високий результат у ЗНО з української мови, у той час, як в Україні середній показник становив 59%, а в області – 55%. Відповідно, вищими загальноукраїнських і середньообласних у кропивницьких школярів є показники тестування з математики і історії – 57% та 47%.

Серед закладів освіти лідируючі позиції у місті займають школи нового типу: гімназія новітніх технологій навчання, «Вікторія П», гімназія Тараса Шевченка, колегіум, НВО №6, НВК №34. Учні цих закладів успішно виступають і на предметних олімпіадах. Міська влада створила належну мотивацію для бажання продемонструвати якнайкращі результати всеукраїнських етапах олімпіад зі шкільних предметів. Переможці третього етапу отримують з міського бюджету спеціальну стипендію (випускники –одноразову, учні – впродовж року), а вчителі, які підготували переможців весь навчальний рік отримуватимуть надбавку у розмірі 50% посадового окладу.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13