Лариса Кудрик: рівень захворюваності на COVID-19 у Кропивницькому стабільно невисокий

Вівторок, 7 липня 2020 10:46

У Кропивницькому рівень захворюваності на COVID-19 стабільно невисокий. Про це сьогодні, 07 липня, під час брифінгу повідомила заступниця начальниці управління охорони здоров’я міської ради Лариса Кудрик.

За інформацією посадовиці, протягом минулого тижня в обласному центрі щодня виявляли не більше 4-х осіб, що захворіли на коронавірус.

- Станом на сьогодні в стаціонарі №1 Центральної міської лікарні, яка визначена госпітальною базою, на лікуванні знаходиться 21 хворий на коронавірус — це найнижчий показник за весь час пандемії, - зауважила Лариса Кудрик. - Важких хворих немає, багато одужавших, щодня зі стаціонару виписується 4-6 осіб. Також низькою є завантаженість ліжок, яка наразі становить 16,8%. Для порівняння: контрольний показник по Україні - 40%.

Лариса Кудрик поінформувала, що на сьогодні в умовах Центральної міської лікарні одужали 269 осіб. У пацієнтів із COVID-19, які нині перебувають у стаціонарі ЦМЛ, діагностовано середній ступінь важкості хвороби. Жодного медичного працівника Центральної міської лікарні на лікуванні немає.

- В основному зараз випадки із легким перебігом, але це зовсім не означає, що пандемію подолано і ми можемо розслабитись, - наголосила Лариса Кудрик. - Ми повинні бути обережними, і надалі дотримуватись усіх карантинних вимог, тільки так ми зможемо зберегти своє здоров’я і своїх близьких.

Усі новини