«Лиш світитися Україною...»: мистецька колаборація в кропивницькому музеї І.К. Карпенка-Карого

Четвер, 29 червня 2023 16:51

У Кропивницькому  Літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого до Дня Конституції України  відбулася мистецька колаборація «Лиш світитися Україною...». Поезія і музика у садибі Тобілевичів звучали на честь визначного свята.

- В умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, сьогодні по-новому оцінюються значення цінностей, закладених у головному державному законі. Свято День Конституції України стало для нас по-справжньому знаковим, - наголошує директорка музею Лариса Хосяінова, яка підготувала короткий екскурс в історію конституційного процесу в Україні для гостей заходу.

Власне, сам захід планували провести у внутрішньому дворику музею, де вже навіть підготували локацію з видом на квітучий зелений Карпенків сад, але рясний дощ змусив змінити плани чи не за десять хвилин до початку зустрічі, і вона відбулась у не менш затишному залі. 

До свята долучилися курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ, вони вперше були у міській садибі Тобілевичів.

«Лиш світитися Україною» - це рядки з вірша Валерія Гончаренка, що й дали назву мистецькому заходу. І першими взяли слово саме поети. Свою громадянську лірику читали Надія Гармазій, Любов Єременко, Олена Надутенко, Роман Любарський, Павло Чорний та Ксенія Івашина.

Разом з поезією лунали в цей день в музеї і пісні. Пісні на слова місцевих поетів виконав талановитий бард Олександр Чеботар, який працює бібліотекарем у селі Обознівка.

Уже після дощу зустріч завершилася справжньою фотосесією у мальовничих куточках музейного саду.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13